Esport i política

La UFEC celebra l’acord de pressupostos

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) celebra l’acord de pressupostos a què han arribat el PSC i el Govern. “És un acord de responsabilitat que el sector esportiu valora positivament, tot i que està lluny de l’objectiu de l’1%”, diu Gerard Esteva, president de la UFEC.

L’acord consolida el pressupost dedicat a l’esport en el 2022 i augmenta 1 milió d’euros per a clubs i entitats esportives per al 2023. “Des de la Unió de Federacions, hem insistit, des de fa temps, tant al Govern com als principals partits de l’oposició, també al PSC, encapçalat per Salvador Illa, que el sector necessita tenir uns pressupostos dignes que garanteixin la supervivència de l’activitat esportiva de les entitats sense ànim de lucre”, afegeix Esteva. “Les nostres demandes continuen centrades a reclamar l’1% dels pressupostos per al sector”.

La UFEC reclama des de fa temps “l’estatus que es mereix l’esport en la societat catalana postpandèmica”, una posició que s’articulava a través de quatre reconeixements: “Un reconeixement institucional, la creació de la Conselleria d’Esports; un reconeixement jurídic; amb la consideració de l’esport com a servei essencial; un reconeixement econòmic, destinant l’1% del pressupost de la Generalitat de Catalunya a polítiques esportives; i un reconeixement legislatiu, impulsant, conjuntament amb el sector, la nova Llei de l’Esport basada en la ILP actualment en tramitació al Parlament de Catalunya.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)