Internacional

Anglaterra

Desafiant l'‘impossible job'

Gareth Southgate assumeix el càrrec de seleccionador anglès amb l'esperança d'encetar “una etapa interessant”

El tècnic confirma que Rooney seguirà sent el capità i no tanca la porta a Gerrard al seu ‘staff'

A Anglaterra l'anomenen “the impossible job”, la feina impossible, però Gareth Southgate (Watford, Regne Unit, 1970) l'assumeix disposat a trencar l'estereotip. “No hi ha cap feina impossible, és una oportunitat que assumeixo amb orgull i responsabilitat. És un bon moment per fer un pas endavant i per ajudar el país a entrar en un període interessant.”

Arribat des de l'ombra, des de la seva condició d'interí, Southgate s'ha acabat convertint en una opció suggeridora per a la federació anglesa (FA). “La manera com ha conduït l'equip en els quatre partits que ha estat a la banqueta i la seva resposta en el procés d'entrevistes ha estat extraordinària. Sens dubte era el millor candidat per començar un projecte de llarga durada”, argumentava ahir el director tècnic de la FA, Dan Ashworth. Confirmat fins al 2020, Southgate fa el pas natural, però no sempre lògic. Després d'estar tres anys cultivant la selecció anglesa sub-21, agafa les regnes dels tres lleons amb la responsabilitat de donar un impuls a un equip que mai ha acabat de correspondre a la història ni al moment que viu el futbol a l'illa, on la Premier League és una navalla de doble fulla per als mateixos anglesos: “Tenim jugadors que estan jugant la Champions i que pel que fa a experiència milloraran, però estic preocupat per la propera generació de futbolistes, que tinguin prou rodatge”, va expressar Southgate, conscient de que el nivell adquisitiu dels clubs de la Premier incentiva els fitxatges de jugadors de fora i frena la progressió dels que li han de permetre transcendir al capdavant de la selecció.

“La nostra missió és construir un equip, és un desafiament i crec que els jugadors que hi ha ara mateix al vestidor es volen realitzar com a equip. I la nostra meta ha de ser generar una atmosfera que els permeti a tots expressar-se de la mateixa manera que ho fan als seus clubs”, va explicar Southgate, que tot i arribar amb un perfil baix com a entrenador, ha congeniat ràpidament amb els futbolistes. “No ha canviat gaires coses, però es nota que tenim un pla, es veu en els plantejaments i en com juguem els partits”, va exclamar Jamie Vardy després de l'enfrontament contra Espanya.

“Pel que fa als entrenaments sí que hem canviat força coses, volem ser un equip de classe mundial i s'ha de filar prim amb tot”, va puntualitzar el nou seleccionador, 57 vegades internacional amb Anglaterra en la seva etapa com a futbolista, i que ja ha començat a prendre decisions. “Rooney seguirà sent capità”, va exclamar, refermant el rol del mitjapunta del Manchester United, però també deixant clar que el braçal no li garanteix continuïtat: “Ha jugat dos dels quatre partits que hem dirigit. Wayner no pot esperar jugar tots els partits i també tenim al cap anar creant altres líders.”

Southgate es queda a viure a Saint George's, a la casa de la selecció anglesa i, des d'ara mateix, comença a llaurar un futur que intentarà fomentar el creixement de joves com Dele Alli, Eric Dier, Harry Kane i John Stones, de les generacions que vindran, però que no vol perdre de vista el simbolisme històric de la samarreta dels tres lleons: “És important que gent que ha defensat Anglaterra tingui sempre les portes de Saint George's obertes, hem tingut gent com Carragher i els germans Neville treballant amb els joves. Terry Butcher va commemorar la 50a internacionalitat de Gary Cahill i és important que els futbolistes entenguin la importància de jugar per Anglaterra”, va mantenir Southgate sobre la possibilitat que Steven Gerrard, recent retirat, el pugui acompanyar en el repte de construir una Anglaterra amb pedigrí.

2020
Southgate
signa un contracte de quatre anys i va aclarir que no hi ha cap clàusula per rescindir-lo després del mundial de Rússia.
1,5
milions de lliures
guanyarà Southgate anualment (1,77 d'euros), un salari ostensiblement inferior al que percebia Sam Allardyce (2,5).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)