1a divisió

Ronaldo va desviar 150 milions

Cas Cristiano. El madridista, segons uns documents de Football Leaks als quals ha tingut accés el diari ‘El Mundo', va evadir des del 2009 els ingressos procedents dels seus drets d'imatge a una societat de les illes Verges britàniques

Cristiano Ronaldo va eludir impostos a través d'una societat ubicada al paradís fiscal de les illes Verges britàniques des del 2009. Així ho va assegurar ahir El Mundo a través del seu web arran d'uns documents de Football Leaks obtinguts per la revista alemanya Der Spiegel. Segons aquestes informacions, a principis del 2009, el 7 del Real Madrid va començar a desviar els ingressos obtinguts pels seus drets d'imatge en diverses empreses de les illes Verges britàniques, unes companyies opaques sense activitat real ni empleats. Durant els sis primers anys, l'empresa Tollin Associates, situada a la minúscula illa Tórtola, va protegir 74,8 milions d'euros. El 2015, dues companyies ubicades a la mateixa illa i a la mateixa adreça que Tollin van adquirir els drets de Ronaldo fins al 2020, a canvi de 75 milions. Aquesta operació es va fer a través de Mint Capital, una empresa vinculada a Peter Lim, el propietari del València i soci de Jorge Mendes, el representant del jugador. En tot aquest període, Cristiano Ronaldo va generar gairebé 150 milions d'euros, dels quals, en un principi, només en va pagar a la Hisenda espanyola 5,6 –menys d'un 4% del total–. Aquests impostos, a més, els va afrontar en una única declaració, la del 2014 –pel temor provocat per la llei Beckham, que pretén posar fi als privilegis dels esportistes–. D'aquesta manera, l'Agència Tributària es va adonar de l'estratègia duta a terme pel jugador: els diners dels contractes passen per Irlanda –el més semblant a un paradís fiscal a Europa–, es gestionen a les illes Verges britàniques i acaben a Suïssa. Per tot plegat, Hisenda va encetar, fa tot just un any, una inspecció a Ronaldo per possibles irregularitats en les declaracions dels anys 2011, 2012 i 2013. El cas Cristiano, doncs, sembla que tot just ha començat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)