Més futbol

Pocs moviments

Mercat d'hivern. La finestra de fitxatges es va tancar a Europa sense que es concretés cap gran traspàs. A primera divisió van destacar les incorporacions d'Orellana al València i de Sirigu a l'Osasuna

A les 12 h de la nit va sonar la botzina i el mercat d'hivern es va tancar. El d'ahir, l'últim de la finestra de fitxatges, va ser un dia amb pocs moviments sonats i es va completar sense sobresalts. Les incorporacions de Fabián Orellana al València, de Salvatore Sirigu a l'Osasuna –tots dos cedits– i el fitxatge de Manolo Gabiadini, que deixa el Nàpols per recalar al Southampton per uns 17 milions d'euros, són, segurament, les protagonitzades per noms més potents.

El Leganés, actiu al final

A primera divisió, l'arribada de l'ivorià Lacina Traoré a l'Sporting va ser un dels moviments més notoris del dia. L'ariet, que mesura 203 centímetres i que jugava aquest curs al CSKA Moscou, aterra al club asturià cedit pel Mònaco. Tot i això, el Leganés va ser l'equip de primera divisió que més es va moure a última hora. Ahir va anunciar tres fitxatges: Tito (Granada), Alberto Bueno (Granada, propietat del Porto) i Nabil El Zhar (Las Palmas).

Lucas Silva, al Brasil

El migcampista brasiler torna al Cruzeiro. El seu pas pel Real Madrid –on va aterrar en el mercat hivernal de fa dues temporades per uns 14 milions d'euros procedent del mateix equip al qual ara jugarà– no ha estat gaire profitós. Al conjunt blanc només ha disputat nou partits oficials, tots durant la campanya 2014/15, a les ordres de Carlo Ancelotti. Després, l'any següent, va ser cedit a l'Olympique de Marsella, on va disputar més minuts, sense acabar d'oferir una versió convincent, i aquest curs havia de tornar a marxar cedit, aquesta vegada a l'Sporting de Portugal, però un problema cardíac detectat durant el reconeixement mèdic va avortar l'operació. D'aquesta manera, Lucas Silva es va quedar a Madrid, on s'ha recuperat i s'ha entrenat per buscar una sortida en aquesta finestra de fitxatges. Al final, el seu nou destí ha estat el retorn a casa, al Cruzeiro, on anirà cedit fins al 30 de juny del 2018.

Un altre futbolista amb passat madridista és Jesé Rodríguez, que va ser presentat ahir davant 9.000 persones a Las Palmas, equip amb el qual lluirà el dorsal 10. “Em sento com quan el meu pare em duia de petit a l'Insular, però ara tinc l'oportunitat de dur-ne la samarreta”, va assegurar el futbolista, que es va mostrar ambiciós: “Vinc a morir i a lluitar pel somni que tenim, per acostar-nos als llocs d'Europa.”

Adebayor troba equip

Pel que fa a les principals lligues europees no hi va haver cap operació gaire sonada, tret de la de Gabbiadini en la Premier League, que va arribar a última hora, com el ghanès Jordan Ayew, fitxat pel Swansea i que demà disputarà les semifinals de la copa d'Àfrica. Va sorprendre el Lilla, del qual l'exdirectiu del Barça Marc Ingla és el director general, que en un dia va anunciar set fitxatges. Pel que fa a la resta de campionats, a Turquia es va confirmar el retorn de Demba Ba al Besiktas i l'arribada d'Emmanuel Adebayor, que jugarà a l'Istanbul Basaksehir, el segon classificat de la lliga.

L'avís d'Aubameyang

“Si vull fer un pas endavant, he de marxar aquest estiu”, va assegurar el davanter del Borussia de Dortmund a RCM. El davanter gabonès, relacionat tot sovint amb el Real Madrid –“vaig fer la promesa al meu avi que jugaria allà”, acostuma a dir– s'hi va referir: “El Madrid segueix sent un somni, però hi ha hagut molt soroll sobre això.”

JESÉ RODRÍGUEZ

El canari va ser presentat amb Las Palmas: “Penso en les posicions europees”
CELTA
Andrew Hjulsager
Brondby
LAS PALMAS
Jesé Rodríguez
PSG
(cedit)
SPORTING
Lacina Traoré
Mònaco
(cedit)
Elderson Echiejile
Mònaco
(cedit)
LEGANÉS
Tito
Granada
Alberto Bueno
Porto
(cedit)
Nabil El Zhar
Las Palmas
MÀLAGA
José Rodríguez
Mainz
VALÈNCIA
Fabián Orellana
Celta (cedit)
GRANADA
Wakaso
Panathinaikos
(cedit)
OSASUNA
Salvatore Sirigu
PSG
(cedit)
PREMIER LEAGUE
HULL CITY
Andrea Ranocchia
Inter
(cedit)
Alfred N'Diaye
Vila-real
(cedit)
SWANSEA
Jordan Ayew
Aston Villa
SOUTHAMPTON
Manolo Gabbiadini
Nàpols
LEICESTER
Molla Wagué
Udinese
MIDDLESBROUGH
Adlene Guedioura
Watford
SERIE A
CÀLLER
Víctor Ibarbo
Panathinaikos
(cedit)
INTER
Treint Sainsbury
Jiangsu Suning
(cedit)
LIGUE 1
LILLA
Farès Bahlouli
Mònaco
Anwar El Ghazi
Ajax
Mounir Obbadi
sense equip
Junior Alonso
Cerro Porteño
Agim Zeka
KF Skënderbeu
Xeka
Sp. Braga
Ricardo Kishna
Lazio
BUNDESLIGA
DARMSTADT
Hamit Altintop
Galatasaray
ALTRES LLIGUES
RIO AVE (PORTUGAL)
Adama Traoré
Mònaco
(cedit)
CRUZEIRO (BRASIL)
Lucas Silva
Real Madrid
(cedit)
BESIKTAS (TURQUíA)
Demba Ba
Shanghai Shenhua
ISTANBUL B. (TURQUíA)
Emmanuel Adebayor
sense equip
TIANJIN QUANJIAN (XINA)
Alexandre Pato
Vila-real
CHANGCHUN YATAI (XINA)
Odion Ighalo
Watford
AJAX (HOLANDA)
David Neres
Sao Paulo FC
AZ ALKMAAR (HOLANDA)
Tim Krul
Newcastle
(cedit)

EL LILLA, L'EXCEPCIÓ

L'equip francès va anunciar en el darrer dia de mercat fins a set nous jugadors

CEDIT, FINS AL 2018

Lucas Silva torna al Cruzeiro després de dos anys discrets al Real Madrid

N'Zonzi renova amb el Sevilla

Enmig dels rumors que el vinculaven de nou a la Premier, el migcampista de 28 anys va acordar ampliar els seu contracte amb el club andalús fins al 2020. "Estic disfrutant del meu futbol i vull seguir aquí", va dir el francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)