1a divisió

Innocència confirmada

Descartat. El jutge navarrès Fermín Otamendi troba indicis per tirar endavant l'anomenat cas Osasuna, de compra de partits en la lliga, però en deixa fora Sergio García i el club blanc-i-blau

Fermín Otamendi s'ha llegit la investigació policial i després dels cara a cara i els diferents testimonis té clar que hi ha indicis per tirar endavant el cas Osasuna. El club navarrès hauria participat en la compra de partits i altres delictes societaris com ara apropiació indeguda, falsedat documental i dels comptes sota el mandat de Miguel Archanco. El jutge, però, va considerar innocents onze dels imputats, entre els quals hi ha Sergio García. Ni el davanter del Bon Pastor ni l'Espanyol són culpables de pactar resultats.

Sergio García va anar a Pamplona a declarar el març del 2015 i va fer ús del dret a no dir res. “Mai no he comès irregularitats ni cap delicte”, va indicar en un comunicat posterior. El davanter català no volia fer declaracions fins que s'aixequés el secret de sumari i sabés de què se l'acusava. La principal font per implicar-lo era l'exgerent de l'Osasuna Ángel Vizcay. Per justificar com havien desaparegut 2,2 milions sense justificar dels comptes del club va relatar la compra de partits. Segons la seva versió, el directiu Txuma Peralta hauria organitzat una reunió abans de l'Espanyol-Osasuna de la penúltima jornada de la temporada de lliga 2013/2014 al costat de l'hotel de concentració dels blanc-i-blaus. Per un costat, Sergio García, un altre jugador i “un empleat o un fisioterapeuta” i, per l'altre, tres membres de la plantilla de l'Osasuna, tenint clar que el capità Puñal n'era un i assenyalant que el lateral català Damià Abella potser hi era també present. El duel va acabar amb el resultat d'1-1, que salvava l'Espanyol i deixava vius els visitants, que tenien comprat l'últim duel de lliga. Al final acabarien baixant. Fermín Otamendi va determinar ahir que cap d'ells formarà part del cas i queden exempts de qualsevol càrrec. També se n'han deslliurat l'aleshores bètic Jorge Molina i l'ara entrenador dels de Pamplona, Petar Vasiljevic.

Comunicat de l'Espanyol

Javier Tebas va convertir la lluita contra la compra de partits en un dels pals de paller del seu mandat. El president de la lliga de futbol professional no ha dubtat a afirmar públicament en els últims mesos que sabia que l'Espanyol-Osasuna estava arreglat i que confiava que el jutge arribés fins al final. Doncs ha deixat tots els implicats en llibertat per falta de proves. Així, el club blanc-i-blau va aprofitar la decisió de Fermín Otamendi per reiterar a través d'un comunicat que sempre havia cregut en la innocència de Sergio García i de la resta de jugadors i que té confiança absoluta en l'honradesa de la plantilla blanc-i-blava, alhora que instava la LFP a continuar investigant la corrupció en el futbol estatal. Cal recordar, a més, que hi ha un acord amb el davanter de Santa Coloma perquè torni l'estiu que ve, després de dos anys jugant al Qatar. Ho farà lliure de qualsevol càrrec.

Dos jugadors catalans del Betis implicats

En la llista de noms que continuen encara sota sospita hi ha dos catalans. Després de seguir la investigació, el jutge navarrès considera que hi ha proves per implicar tres jugadors del Betis –Jordi Figueras, Xavi Torres i Amaya– que haurien cobrat 650.000 euros per derrotar el Valladolid i deixar-se guanyar amb l'Osasuna en les dues últimes jornades de lliga. La ubicació dels mòbils és clau en aquest apartat, ja que els situa en els llocs on teòricament es van produir les negociacions amb els directius de l'equip de Pamplona, que no ha pogut justificar per què van sortir dels comptes 2.340.000 euros, dels quals només es va justificar la despesa de 226.000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)