1a divisió

A l'ombra de Benzema

Primera divisió. Sense el protagonisme que desitjaria, Álvaro Morata continua responent amb gols al seu rol de secundari mentre Zidane continua professant fe cega en l'atacant francès

“No m'agradaria que marxés, això és casa seva”, expressava amb el rostre seriós Zinedine Zidane després de ser qüestionat per una possible sortida d'Álvaro Morata a final de temporada. La gestió del vestidor i el repartiment de minuts en el Madrid ha estat, sens dubte, un dels grans encerts del preparador francès en el que s'ha jugat de curs. Amb una plantilla equilibrada i competitiva, els resultats han acabat donant la raó a Zizou, que no ha tingut cap mena de mania a l'hora de donar l'oportunitat als futbolistes menys habituals.

Aquest fet, però, contrasta amb la immobilitat del seu trident atacant, intocable en l'onze llevat de causes de força major des de la seva arribada a la banqueta madridista. “Soc feliç i vull triomfar al Madrid, però també és cert que m'agradaria jugar més. Ara hem d'intentar guanyar la lliga i la Champions, després ja veurem si l'entrenador aposta per mi o no”, afirmava Morata, abocat a un rol cada cop més secundari en aquesta segona meitat del curs.

Amb una importància capital coincidint amb l'estrena de la temporada degut a les lesions de Benzema i Cristiano Ronaldo –va ser l'únic futbolista que va disputar els primers setze partits oficials–, el davanter madrileny no està tenint el protagonisme que desitjaria en el seu retorn d'Itàlia. Sense anar més lluny, el duel de dissabte passat contra l'Espanyol, en què l'atacant va sumar el seu onzè gol entre totes les competicions, va suposar la seva primera titularitat en lliga en aquest 2017 i la segona en els darrers tres mesos. Aquesta situació delicada ha alimentat els rumors d'una possible sortida de Morata en el proper mercat d'estiu. “Tota la plantilla és important, els suplents aporten frescor i és important canviar de tant en tant. És el que farem d'aquí a final de curs”, reivindicava Zidane, que sempre ha professat una fe cega en Karim Benzema com a davanter centre titular, en detriment de Morata.

Tot i haver disputar una xifra de minuts considerablement inferior respecte del francès –1.252 minuts són els que acumula Morata, pels 1.910 minuts que ha jugat Benzema–, els registres golejadors de l'internacional espanyol no se n'han ressentit, i ha anotat onze dianes, per les tretze del seu company d'equip. “Morata es troba en la mateixa situació que la resta, hi ha jugadors que tenen més minuts que d'altres i ningú pot canviar-ho”, afirmava taxatiu Zidane. Els dubtes de Morata cada cop van més en augment.

LA DADA

11
gols
en 1.236 minuts suma Morata aquesta temporada, per les 12 dianes en 1.910 minuts de Benzema.

LA FRASE

No m'agradaria que Morata marxés, això és casa seva. És cert que ha tingut pocs minuts
Zinedine Zidane
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)