1a divisió

L'auge del futbol basc

1a divisió. Amb quatre representants a la categoria per primer cop en 84 anys, l'Athletic, la Real, l'Eibar i l'Alavés tenen possibilitats d'entrar a Europa el pròxim curs

El 21 de març del 1933, coincidint amb el descens de l'Alavés a segona, va suposar la fi de l'època daurada del futbol basc. Seria la darrera temporada, la cinquena des del naixement de la primera divisió, en què un total de quatre clubs del País Basc coincidirien en la màxima categoria del futbol espanyol. Una hegemonia que, gairebé un segle més tard, ha tornat a ressorgir, i amb més força que mai.

Coincidint precisament amb l'ascens del conjunt vitorià el curs passat, el futbol basc viu actualment el millor moment de la seva història, amb els quatre representants del territori compartint la part alta de la classificació i lluitant per entrar en competició europea el curs que ve. “El nostre únic objectiu era la permanència, i ja la tenim. Ara no abaixarem els braços, tenim la intenció de quedar com més amunt millor. Estem davant d'una gran oportunitat contra un equip que té tres punts més, intentarem guanyar-los i atrapar-los”, resumia Mendilibar en la prèvia del derbi basc que aquesta nit disputaran l'Eibar i l'Athletic a l'estadi d'Ipurua.

Superat el registre històric de punts i victòries a primera, el salt quantitatiu i qualitatiu que ha experimentat el conjunt armero amb l'arribada del tècnic de Zaldibar, que ha permès l'Eibar convertir-se en un ferm candidat a jugar a Europa per primer cop en la seva història amb tan sols tres anys a primera. “Per a nosaltres, Europa és un premi. Per a l'Athletic és un objectiu”, va puntualitzar Mendilibar. Vuitè i setè classificat de la taula, l'Eibar i l'Athletic són a cinc i dos punts, respectivament, de la sisena plaça que marca a hores d'ara la Real Sociedad, una altra de les gran sensacions d'aquest curs, juntament amb l'Alavés, que en el seu retorn a primera també depèn de si mateix per accedir a l'Europa League en cas de sortir vencedor en la final de copa del 27 de maig.

LA DADA

4
equips
bascos es mantenen entre els deu primers classificats a falta de cinc jornades per al final del campionat.

LA FRASE

El nostre objectiu era la permanència, i ja la tenim. Per a nosaltres, Europa és un premi
José Luis Mendilibar
entrenador de l'eibar

EUROPA, A TOCAR

L'Eibar i l'Athletic, vuitè i setè, són a cinc i dos punts de la sisena plaça, que ocupa la Real Sociedad
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)