1a divisió

Fi a un lustre sense lliga

El Real Madrid va fer els deures a Màlaga i, amb un gol matiner de Cristiano Ronaldo i un altre de Benzema, en fora de joc, va ser proclamat campió superant el Barça en el frec a frec

El conjunt dirigit per Zidane, que no guanyava el campionat de la regularitat des de feia cinc anys, aspira a fer un doblet que no celebra des del 1958

MÀLAGA 0 MADRID 2

MÀLAGA:Kameni, Ricca, Luis Hernández, Villanueva, Miguel Torres, Camacho, Recio, Jony (Duda, 72'), Fornals, Keko (Chory Castro, 60') i Sandro (Charles, 69').MADRID:Keylor, Marcelo, Ramos, Varane, Danilo, Casemiro (Kovacic, 66'), Kroos, Modric, Isco (James, 66'), Ronaldo i Benzema (Morata, 73').GOLS:0-1 (2') Ronaldo. 0-2 (55') Benzema.ÀRBITRE:De Burgos Bengoetxea (col·legi basc). Grogues als locals Kameni i Jony.

No va haver-hi miracle a La Rosaleda. Màlaga no va ser Tenerife i el Real Madrid, que només necessitava un punt per ser proclamat campió, va superar el Màlaga per 0-2 i va alçar la seva primera lliga en un lustre, la 33a en la història del club. Sense oferir una versió gaire convincent, el conjunt de Zidane va tornar a fer gala de la seva habitual capacitat resolutiva per tancar un campionat treballat i competit fins a l'últim instant en el frec a frec mantingut amb el Barça. El preparador francès, que en menys d'un any i mig i amb la final de Cardiff a l'horitzó ja ha aportat quatre títols a les vitrines de l'entitat de Concha Espina, s'ha convertit per mèrits propis en una de les claus per entendre l'èxit de l'equip blanc, gestionant de meravella un vestidor en què tots, des del primer fins a l'últim, s'han sentit partícips de l'èxit del col·lectiu. Per al record quedarà la imatge del Madrid de les rotacions, d'un equip B notòriament competitiu, regular i, en la majoria d'ocasions, superior al teòric equip titular, de l'èpica dels gols de Ramos en els últims minuts, però també el de les recurrents polèmiques arbitrals en què s'ha vist afavorit al llarg del curs.

Sense suspens

A Màlaga, on Zidane va fer jugar l'onze de gala, a excepció del lesionat Carvajal, el Madrid va sortir a totes des de l'inici, disposat a tallar d'arrel qualsevol tipus de suspens en el desenllaç final pel títol. Ronaldo, protagonista d'un tram final de curs per emmarcar –12 dianes en els darrers nou compromisos–, va marcar el 0-1 en el minut 2 de partit, recollint una passada filtrada d'Isco i superant Kameni en l'un contra un en una acció marcada per la greu errada de Luis Hernández en la sortida de pilota.

El gol, però, donaria pas a un partit discret dels blancs, que, amb avantatge en el marcador, van tornar a completar una actuació intermitent i poc convincent. Els locals, refets després del primer cop encaixat, mai no van abaixar els braços i a punt van estar d'aprofitar el pas enrere del seu rival. Més motivat que mai pel seu passat culer, Sandro va liderar la resposta dels andalusos, canalitzant tot el cabal ofensiu dels de Míchel. Primer, obligant Keylor a lluir-se en un bon llançament de falta i, poc abans del descans, amb dues accions que van marxar fora per ben poc. Tres avisos que van reactivar el conjunt de Zidane, que poc després de la represa sentenciaria el títol per obra i gràcia de Benzema, en fora de joc en el moment de caçar un control de Varane a l'interior de l'àrea. El Madrid, campió d'una lliga molt anhelada a la capital, ja pensa en la final de Cardiff, on els de Zidane tenen a les seves mans alçar un doblet històric que el madridisme no pot celebra des de l'any 1958.

LA DADA

33
títols
de lliga suma el Real Madrid. És el primer en l'últim lustre i el sisè d'aquest segle

CONSERVADOR

Resolutiu com sempre, el Madrid va tornar a oferir una versió molt poc convincent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)