1a divisió

“Hi haurà canvis profunds”

1a divisió. En la seva presentació com a nou tècnic del València, Marcelino García va anunciar una “reestructuració profunda de l'equip per tal de competir i que l'afició se senti orgullosa”

Completada una temporada més per oblidar a la capital del Túria, el nou València comença a agafar forma. El conjunt valencianista, disposat a girar full al més aviat possible després d'un nou any marcat pels pèssims resultats i una galopant crisi esportiva i institucional, va presentar ahir Marcelino García Toral com a nou tècnic del València per als dos cursos vinents. “S'ha d'implicar els jugadors que pertanyin a la plantilla per tal que tinguin compromís, ambició per treballar i competir, i que el valencianisme se senti orgullós d'ells. Hem de reconstruir la plantilla de forma intensa, hi haurà un canvi ampli per fer-ne una de més poderosa”, va explicar el preparador asturià, traçant les línies mestres i posant els fonaments per a la reconstrucció urgent d'un projecte esportiu amb el qual l'afició torni a sentir-se identificada.

Tret del descens a segona l'any 1986 –el primer i l'únic del club–, aquesta ha estat, per xifres i sensacions, la pitjor campanya del València en la màxima categoria del futbol espanyol, en què ha igualat el pitjor registre de derrotes (18) i ha encaixat la xifra més alta de gols (65). “L'organització i el treball col·lectiu són clau. Si encaixem 65 gols no podrem estar a la part alta de la taula; serem un equip equilibrat i dinàmic en atac”, va etzibar Marcelino, el sisè entrenador de l'era Lim, després de Nuno, Neville, Ayestarán, Prandelli i Voro. L'exentrenador del Vila-real, que no va voler entrar a valorar les possibles altes i baixes fins més endavant, sí que va donar algunes pinzellades de la metodologia que té previst implantar al nou València. “Tenim una àmplia experiència a primera, els nostres equips tenen un patró de joc definit, tot i que no és imprescindible fer-ho així, dependrà dels futbolistes que tinguem a la plantilla.” “Respecte a Europa, s'ha de seguir un procés, primer reconstruir i després construir. Anirem pas a pas, intentant que cadascun d'aquests passos sigui ferm i sense errors”, hi va afegir.

Vents de canvi

La direcció tècnica no és, però, l'única en què hi haurà modificacions el curs que ve. Incorporats fa unes setmanes Mateu Alemany com a director general i José Ramón Alexanco com a director esportiu, en el nou projecte 2017/18 no hi serà l'encara presidenta del club, Layhoon Chan, que l'1 de juliol deixarà el càrrec a Anil Murthy, nova mà dreta de Lim.

LES FRASES

L'organització i el treball col·lectiu són clau. Si encaixem 65 gols no podrem estar a la part alta; serem un equip equilibrat i dinàmic en atac

LA DADA

Reconstruirem la plantilla, hi haurà un canvi ampli per fer-ne una de més poderosa
Marcelino García Toral
entrenador del valència
2
anys
és el contracte que ha signat Marcelino García amb el València, després d'una temporada sense dirigir cap equip.

Voro passarà a ser adjunt d'Alemany

Voro González, que a partir d'ara assumirà el càrrec d'adjunt a la direcció general del València, va mostrar el seu perfil més autocrític i directe en l'última roda de premsa com a tècnic del València “Les dues últimes temporades han sigut molt dolentes. Entenc que als grans mals grans remeis. Haurem de canviar moltes coses, hi haurà canvis radicals.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)