1a divisió

El Madrid dels últims minuts

El conjunt dirigit per Zinedine Zidane ha resolt en els darrers deu minuts un de cada quatre partits aquesta temporada en què ha assolit el doblet

Cap campió de les quatre grans lligues s’acosta a aquests registres

Després d’aconseguir la lliga i la Champions League, aquesta per segona vegada consecutiva, una fita que ningú havia assolit, el Real Madrid s’ha convertit en el rival a batre. “Hem construït un equip de llegenda”, va proclamar Florentino Pérez dilluns en l’acte en què va ser nomenat president sense oposició. “Un equip liderat per Zinedine Zidane, un símbol del madridisme, que s’ha convertit en el millor entrenador del món”, va seguir el màxim jerarca blanc, inflant el pit, pel conjunt que ha construït, dirigit per un home a qui ell mateix va fitxar quan era futbolista, i a qui va recórrer com a solució d’urgència quan al gener de l’any passat va acomiadar Rafa Benítez.

L’elecció de Zidane li ha acabat sortint rodona, a Florentino. Amb una plantilla farcida de talent a la qual ha sabut portar perquè tothom estigui content i endollat, el tècnic francès ha comandat el seu equip a assolir els objectius, culminats amb una exhibició en la segona part de la final de Cardiff contra la Juventus. El seu equip, a més, acumula mèrits com ara haver estat 40 partits sense perdre i haver marcat en els 60 partits d’aquesta temporada, i ja en van 65 de seguits, però no són tot flors i violes. I és que el conjunt blanc ha mostrat dubtes durant moltes fases de la campanya: des d’una versió d’equip poc recognoscible, passant pel debat de la conveniència de la BBC i per la intensitat com a excusa quan les coses no rutllaven, fins a les pobres actuacions resoltes tot sovint amb gols en els últims minuts. I aquesta última, decidir els partits al final, que també és una qualitat, ha estat una de les claus d’aquest Madrid campió. En la lliga, que ha guanyat superant per 3 punts el Barça, l’equip dirigit per Zidane ha aconseguit 17 punts amb gols marcats a partir del minut 80. De fet, de tots els enfrontaments d’aquesta última temporada 2016/17, el Madrid n’ha resolt –ha marcat el gol de l’empat o de la victòria– el 25% en els últims deu minuts. “Sí, sí, tinc molta sort. És veritat, però no és només això. Tinc passió pel que faig i m’agrada el futbol”, va explicar Zidane sobre aquesta sort, a la qual denominen flor. “El que té aquest equip, aquests jugadors, és que sempre creuen que es pot aconseguir, fins al final, fins a l’últim minut. Som positius”, va dir després d’aquests triomfs inextremis. “Ve amb la samarreta”, també va assegurar el tècnic.

El què sí que és una certesa és cap dels campions de les quatre grans lligues europees s’acosta als registres del seu equip en els darrers instants dels matxs aquesta campanya. La Juve ha resolt el 8,7% dels seus partits en els últims deu minuts; el Chelsea, el 12,7%; el Bayern, l’11,7; i el Mònaco, l’11,1%. La xifra del seu rival en competició estatal, el Barça, és del 10,1%. Uns números allunyats del 25% del Madrid dels últims minuts.

ELS PARTITS DECIDITS PELS ALTRES CAMPIONS A PARTIR DEL MINUT 80 EN TOT EL CURS

8,7%
JUVENTUS.
El campió italià no ha estat gaire prolífic en els últims minuts. Ha decidit en 5 partits.

LES FRASES

12,7%
CHELSEA.
Els ‘blues’ van iniciar la lliga resolent al final. En la jornada 4 ja ho havia fet 3 cops dels 6 totals.

A LA LLIGA

11,7%
BAYERN.
Els bavaresos han aconseguit 5 victòries i un empat en els últims minuts, tots en la lliga.

HISTÒRIA REPETIDA

El que tenen aquests jugadors és que sempre hi creuen fins al final
Zinedine Zidane
TÈCNIC DEL REAL MADRID
Sí, sí, tinc molta sort. És veritat, però no és només això. Tinc passió pel que faig i m’agrada el futbol
L’equip madridista ha sumat 17 punts amb dianes marcades en els últims deu minuts
Els gols postrems li han donat aire i han fonamentat bona part dels èxits d’aquest Madrid
11,1%
MÒNACO.
El jove equip monegasc ha resolt 7 partits al final. Tres van servir per empatar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)