1a divisió

futbol

àrbitres

Un altre català en l’elit

El col·legiat sabadellenc David Medié Jiménez ascendeix i el curs que ve arbitrarà en la màxima categoria del futbol estatal

S’uneix a Álvarez Izquierdo i Estrada Fernández com a col·legiats catalans al primer nivell

El futbol català està de celebració. L’arbitratge del país gaudirà d’un representant més, i ja en van tres, en la màxima categoria del futbol estatal. David Medié Jiménez (Sabadell, 1984) va rebre la confirmació oficial i farà front al major desafiament de la seva carrera: arbitrar a primera divisió.

I és que ahir, el comitè tècnic d’àrbitres de la federació espanyola de futbol (FEF) va fer oficials els tres col·legiats que la temporada vinent arbitraran en l’elit espanyola; l’asturià Pablo González Fuertes, el manxec Javier Alberola Rojas i ell. El català, amb un 9,57 de nota, ha quedat segon en la classificació dels àrbitres de segona A, al davant d’Alberola Rojas (9,56) i per sota de González Fuertes (9,65) i amb 32 anys aterra a primera després de cinc campanyes (del 2012 al 2017) arbitrant en la categoria de plata i tres (del 2009 al 2012), en la de bronze. “Estic molt content de poder arbitrar en la màxima categoria. És un repte molt il·lusionant”, va assegurar ahir l’àrbitre sabadellenc a L’Esportiu. El col·legiat s’uneix al barceloní Álvarez Izquierdo i al lleidatà Estrada Fernández i, d’aquesta manera, seran tres els catalans que arbitraran a primera divisió. “Tenir tres àrbitres a primera divisió és un èxit total per al comitè català d’àrbitres”, va manifestar Medié Jiménez.

De fet, el cap del comitè tècnic d’àrbitres catalans (CTA), Xavier Moreno Delgado, va valorar també a aquest diari l’ascens del col·legiat. “Estem molt satisfets de tenir tres arbitres catalans al primer nivell. És una fita històrica. Mai havia passat des que a primera dirigeixen vint àrbitres”, va explicar l’ex-col·legiat. “Ha fet molt bé la seva feina durant aquests anys i ara ha obtingut el premi gros, que és fer el salt a la primera divisió”, va indicar Moreno Delgado. És un bon moment per l’arbitratge de casa nostra. Només hi ha dos comitès que tindran tres representants a primera, un és l’andalús i l’altre és el català. Medié Jiménez ja compta les hores per estrenar-se: és un altre àrbitre català en l’elit.

LES FRASES

Estic molt content amb la possibilitat poder arbitrar en la màxima categoria. És un repte molt il·lusionant

BAGATGE

Tenir tres àrbitres a primera divisió és un èxit per al comitè català d’àrbitres
David Medié Jiménez
ÀRBITRE DE PRIMERA DIVISIÓ

SATISFACCIÓ

Medié Jiménez encadenava cinc temporades arbitrant a segona divisió A
“Ha fet molt bé la seva feina i ara ha obtingut el premi gros”, diuen des del CTA català

Fita històrica per a l’arbitratge de casa nostra

Des que en la màxima categoria del futbol estatal hi ha vint àrbitres, és la primera vegada que hi coincideixen tres catalans. Ja fa 26 anys de l’últim cop que van coincidir tres col·legiats de casa nostra en la màxima categoria del futbol estatal. Va ser la temporada 1990/91, amb Enríquez Negreira, Casajuana Rifà i Mazoza Freire, però era quan la nòmina d’arbitres la composaven 60, que es repartien la primera i la segona. Un curs abans, el 1989/90, amb Sergi Albert afegit als altres tres, havien estat quatre els col·legiats catalans que van dirigir a primera. El 1985/86, amb Miguel Pérez, Enríquez Negreira, Casajuana Rifà, Crespo Aurré i Mazoza Freire, en van arribar a ser cinc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)