Més futbol

Manolo Márquez tanca el cercle

1a divisió. Las Palmas anuncia que el tècnic barceloní Manolo Márquez farà el salt del filial al primer equip i es completa la llista dels entrenadors que ocuparan les vint banquetes de la lliga, en què dotze seguiran respecte al curs passat

Las Palmas ha protagonitzat un dels serials més esperpèntics del mercat, de moment. Tot i ser un dels equips que més aviat va tenir clar que a l’estiu havia de buscar una alternativa a la banqueta (la marxa de Quique Setién estava cantada), ha estat l’últim a anunciar qui serà l’entrenador. L’extècnic del Palerm De Zerbi semblava el més ben col·locat, però al final el club ha apostat per algú de la casa. I català.

L’entrenador barceloní Manolo Márquez, que el curs passat va aconseguir l’ascens amb Las Palmas Atlético a segona B després de proclamar-se campió del grup canari de tercera, ha estat l’escollit pel club. Márquez havia entrat en algunes travesses, però la seva contractació no ha deixat de ser una sorpresa, i és que el tècnic barceloní aterra en la LFP per la porta gran, ja que no ha arribat a entrenar mai ni a segona A. Abans d’arribar a Las Palmas, Manolo Márquez havia fet carrera al Prat (el va entrenar en tres ocasions), l’Europa, el Badalona, l’Espanyol B i el Sant Andreu.

El tècnic de l’equip canari haurà d’assumir una altra responsabilitat, i és que serà l’únic entrenador català que hi haurà a primera divisió a l’inici de la temporada. D’aquesta manera, agafarà el relleu de Rubi, que va perdre la categoria amb l’Sporting.

Tots els tècnics definits

Amb el desenllaç de la contractació de Manolo Márquez com a tècnic de Las Palmas, totes les banquetes de primera ja estan cobertes abans que els equips es comencin a posar en marxa en els propers dies. Més de la meitat dels clubs, dotze, mantindran el mateix entrenador que la temporada passada, mentre que vuit començaran una nova aventura. Entre els que segueixen, com acostuma a ser habitual, hi ha els tres tècnics que han aconseguit el gran èxit de l’ascens a primera: Juan Ramón López Muñiz al Llevant, Pablo Machín al Girona i José Bordalás al Getafe –fa dues temporades també va pujar a primera amb l’Alavés, però no va seguir en el càrrec–. La resta d’entrenadors que segueixen són: Zinedine Zidane (Madrid), Diego Simeone (Atlético de Madrid), Fran Escribà (Vila-real), Eusebio Sacristán (Real Sociedad), Quique Sánchez Flores (Espanyol), Míchel González (Màlaga), Pepe Mel (Deportivo) i Asier Garitano (Leganés).

Cinc debutants en l’elit

Dels vint entrenadors que començaran la temporada a primera divisió n’hi haurà cinc de novells. A banda de Manolo Márquez, un altre dels debutants serà Pablo Machín, que encadenava sis temporades entrenant a segona A, al Numància i al Girona. Els altres tècnics que hi debutaran seran Juan Carlos Unzué (Celta), que hi ha estat molts anys fent d’ajudant; Luis Zubeldía, que arriba a l’Alavés procedent de l’Amèrica del Sud; i José Bordalás, que ha aconseguit retornar un any després el Getafe a primera divisió.

GAIREBÉ LA MEITAT

Vuit equips han apostat per un canvi a la banqueta respecte al curs passat

MÁRQUEZ, L’ÚLTIM

Las Palmas va ser l’últim equip a fer oficial el tècnic, que serà el català Manolo Márquez

EL PREMI

Els tres equips que han pujat de segona A mantenen el mateix tècnic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)