1a divisió

“Villar ja és història, ara cal posar fi al villarisme”

1a divisió. Javier Tebas arremet durament contra l’encara president de la FEF i anuncia que la lliga compareixerà contra ell com a acusació particular davant l’Audiencia Nacional

Punyent com de costum i especialment amb totes les qüestions referents a la gestió d’Ángel María Villar, el president de LaLiga, Javier Tebas., va expressar el seu desig que la detenció de l’encara president de la Federació Espanyola de futbol (FEF) sigui un punt de partida per a una nova era en el futbol estatal. “Villar ja és història del futbol. Ara hem de posar fi al villarisme. Cap de les persones que han estat al seu voltant no poden continuar a la federació. Molta gent ha mirat cap a una altra banda, en tots els àmbits”, va explicar el màxim responsable de LaLiga, organisme que representa els 42 clubs del futbol professional i que, segons va anunciar ahir Tebas, compareixerà com a acusació particular en la causa contra Villar davant l’Audiencia Nacional, que ha decretat presó sense fiança per a Villar, el seu fill Gorka i el vicepresident Juan Padrón. Qui tenia fiança era el secretari de la federació tinerfenya, Ramón Hernández, que després de passar una nit a la presó va executar el pagament de 100.000 euros per la seva llibertat.

Tebas considera que s’ha d’aprofitar aquest escenari convuls i presumptament corromput per fer net: “Dono per fet que Villar ha de ser inhabilitat i no crec que ell vulgui tornar. S’ha de nomenar una junta gestora i dissoldre l’assemblea. Que sigui el futbol espanyol qui tria i no que li imposin. El CSD ha de prendre mesures i ha de tutelar tot el procés. El futbol està per sobre de tot i tant la federació com LaLiga continuaran organitzant tots els seus campionats.”

De moment, el Consell Superior D’esports (CSD) proposarà dimarts vinent la suspensió cautelar de Villar, segons va anunciar ahir el portaveu del govern espanyol, Íñígo Méndez de Vigo: “El president del CSD ha convocat una comissió directiva per dimarts vinent en què es proposarà l’acord de suspensió cautelar i provisional dels afectats.”

Més de 40 imputats

Mentre continuen destapant-se detalls de l’operació Soule, fonts judicials van confirmar ahir a Europa Press que ja hi ha més de 40 imputats, que començaran a ser citats a declarar a partir de la setmana vinent davant el jutge de l’Audiencia Nacional Santiago Pedraz, que investiga la presumpta xarxa de clientelisme creada per Villar per garantir-se la continuïtat al capdavant del càrrec, al qual va accedir l’any 1988.

Amb el dirigent basc ja a la garjola, la FEF intenta retrobar certa normalitat i ja ha assenyalat Marcelino Maté com a president interí, si bé en un enregistrament de Juan Padrón també surt esquitxat el nom de Maté. El vicepresident de la FEF, un dels empresonats, hi assegura que el nou cap visible de la federació s’assegurava l’ingrés de 3.000 euros mensuals de manera irregular, fet que manté la sospita sobre l’organització.

REUNIÓ

El CSD demanarà dimarts la suspensió cautelar de Villar i la resta d’acusats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)