Internacional

La Premier torna a guanyar

El mercat d’estiu. En una finestra de traspassos de rècord, el campionat anglès ha estat, amb més de 1.500 milions d’euros, el que més ha gastat, tot i no protagonitzar ni el primer ni el segon fitxatge més car

Aquest estiu ha destacat per les morterades que s’han posat sobre la taula per fer fitxatges. Molts diners, xifres de rècord, en una finestra de mercat en què s’ha efectuat el traspàs més car de la història, el de Neymar, i en què la Premier League, una vegada més, ha tornat a trencar els registres d’un campionat en termes d’inversió. Més de 1.500 milions d’euros –segons Transfermarkt– s’han pagat en fitxatges en la lliga anglesa, superant els 1.376 milions del curs passat. La Premier torna a inflar el pit i a demostrar que és el campionat més ric. L’acord televisiu signat l’estiu del 2015 ha propiciat que els equips de la Premier tinguin un estatus econòmic comparable a d’altres entitats importants del futbol europeu i en el període de contractacions es posa de manifest.

Tot i això, a les altres quatre grans lligues del Vell Continent tampoc se n’han estat, i amb 677 (Ligue1), 897 (Serie A), 596 (Bundesliga) i 559 (LaLiga) també han superat el seu rècord. “El que s’està pagant són xifres de bojos, que no es corresponen amb la qualitat dels jugadors”, va resumir José Mourinho dies enrere.

Lukaku, entre d’altres

Precisament, el club que entrena el tècnic portuguès, el Manchester United, ha protagonitzat el fitxatge més car de la Premier: Lukaku, per qui va pagar a l’Everton 84,7 milions d’euros. Altres traspassos elevats en el campionat anglès han estat el de Morata al Chelsea (62), el de Lacazette a l’Arsenal (53) i el de Sigurdsson a l’Everton (49,4). Pel que fa a clubs, el Manchester City amb les incorporacions de Mendy, Walker, Bernardo Silva, Ederson i Danilo, a les quals ha destinat gairebé 230 milions d’euros, és el club amb més despesa de fitxatges.

El PSG i el Mònaco

Un altre dels protagonistes d’aquest estiu ha estat el París SG, que amb els fitxatges de Neymar (222 milions) i Mbappé (cedit i segons va indicar L’Équipe amb una opció de compra de 180 milions) va fer un cop d’efecte. L’altre cara en la Ligue 1 és el Mònaco, que amb vendes, i sense comptar Mbappé, ha ingressat 177,5 milions d’euros. Els monegascos n’han emprat 102 a contractar nous futbolistes.

Dembélé, l’escollit

En la lliga espanyola, el Barça ha estat el club que més ha invertit, amb Ousmane Dembélé (105 milions fixos +40 en variables) al capdavant. L’atacant francès, que ocuparà el lloc de Neymar, és el segon fitxatge més car de la història.

Menys estridències

En la Serie A i en la Bundesliga s’han gastat més que en LaLiga, però no hi ha hagut traspassos tan sorollosos. A Itàlia, el més car ha estat el de Bonucci al Milan (42) i a Alemanya, el de Tolisso al Bayern (41,5).

41

Milions

84

Milions

42

Milions

222

Milions

105

Milions

42

Milions

222

Milions

105

Milions

LES DADES

11
equips de la Premier
han fet el fitxatge més car de la seva història en aquest període de traspassos.
equips de la Premier
han fet el fitxatge més car de la seva història en aquest període de traspassos.

EL REI DE LES VENDES

4.000
milions
s’han gastat en total en les cinc grans lligues. Totes han trencat el seu rècord d’inversió.

SUPERIORITAT

Sense comptar Mbappé, el Mònaco ha ingressat 177,5 milions d’euros
L’acord televisiu signat el 2015 va dotar els equips de la Premier d’un alt poder econòmic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)