1a divisió

Planificació en entredit

Primera divisió. L’ensopegada contra el València va tornar a encendre el debat respecte a un eix defensiu afeblit amb la marxa de Pepe i una línia ofensiva debilitada amb l’adeu de Morata

Avalat per la meteòrica trajectòria viscuda des que va aterrar al Bernabéu com a solució d’emergència –set títols en dues temporades i mitja així ho testifiquen–, Zidane ha construït un Madrid guanyador que, estil futbolístic a banda, és a hores d’ara el gran rival a batre al Vell Continent. Així, es fa difícil trobar algun defecte de forma a una plantilla competitiva, consolidada i amb un ampli recorregut que aquest curs té marcat entre cella i cella assolir els sis títols –de moment ja en suma dos– als quals haurà de fer front. Disposat a mantenir la velocitat de creuer exhibida i a ampliar el seu domini, el tancament de mercat ha comportat els primers maldecaps del curs per a Zizou.

Amb un equip replet de futbolistes de classe mundial i amb gairebé el mateix bloc, la significativa marxa de Pepe aquest estiu ha suscitat recels entre una part de la parròquia madridista, conscient del buit que suposava l’adeu d’un puntal com el portuguès. “Amb la plantilla que tinc no vull fitxatges, estem a punt”, exposava taxatiu Zidane, després d’un mercat en què el club va apostar per incorporar jugadors d’un perfil jove i talentós. Així, el club va resoldre parcialment la sortida del portuguès anunciant el retorn de Jesús Vallejo, repescat com a quart central per ocupar el rol exercit per Nacho el curs passat. Amb molts problemes de lesions –vuit en les darreres tres campanyes–, el rendiment de l’hereu del dorsal 3 de Pepe és tota una incògnita. I és que, de moment, una lesió muscular ha impedit al jove defensa aragonès debutar en partit oficial amb el conjunt blanc. Les lesions són, de fet, l’autèntic taló d’Aquil·les d’un eix defensiu constantment forçat als canvis en les últimes temporades a causa dels reiterats problemes físics dels seus jugadors. Un altre dels noms propis que preocupa la cúpula madridista és el de Raphaël Varane. Cridat a ser el relleu natural de Pepe després de set anys a l’ombra de l’excapità, les habituals lesions del francès temporada rere temporada li han impedit gaudir de la regularitat necessària per acabar d’assentar-se a l’equip blanc. “El cas de Varane és, com sempre, un cas... Vol jugar i ajudar, però al mateix temps té alguna cosa. Estem valorant el que pot passar, no vull arriscar”, il·lustrava Zidane al voltant del seu compatriota, la situació del qual s’ha convertit en un autèntic enigma mèdic.

Benzema i Bale, xiulats

Amb un total de cinc cares noves, la zona ofensiva també s’ha vist debilitada a tenor dels moviments que s’han produït al llarg de l’estiu. Les sortides d’Álvaro Morata –20 dianes el curs passat– i Mariano Díaz, cobertes tan sols amb l’arribada de Borja Mayoral, han restat potencial ofensiu a una línia on, com és habitual, la figura de Benzema torna a estar en entredit.

El baix rendiment mostrat pel davanter francès en la pretemporada ha tingut continuïtat en l’inici del curs, motiu pel qual ja va ser xiulat pel Bernabéu després de desaprofitar fins a vuit ocasions en l’empat contra el València. Una situació similar a la que viu Bale, cada cop més qüestionat en contraposició a la meteòrica progressió d’un Asensio que brilla amb llum pròpia en cada partit que juga. Sense competència a la punta d’atac per a Benzema, la mutació de Ronaldo és l’alternativa a l’absència d’un altre 9 de garanties a l’equip. Amb 32 anys i sense l’espurna del passat, el pes ofensiu recaurà encara més aquest curs en el de Madeira, forçat en alguns compromisos a centrar la seva posició, on, no obstant això, s’ha mostrat igual de letal de cara a porteria.

LA DADA

20
gols
va aconseguir Álvaro Morata el curs passat entre totes les competicions abans de ser traspassat al Chelsea.

LA FRASE

Amb la plantilla que tinc actualment no vull més incorporacions, estem a punt
Zinedine Zidane
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)