Més futbol

Islàndia dobla l’aposta

Classificació per al mundial. Després de la seva magnífica Eurocopa, els ‘víkings’ disputaran el seu primer mundial, i Sèrbia torna a una gran cita després de perdre’s la del Brasil fa quatre anys

Islàndia ha arribat per quedar-s’hi. Carismàtics i apassionats, grans animadors de l’última Eurocopa de França, els víkings seran també a Rússia, confirmant la bona tasca d’un país de tan sols 300.000 habitants, amb dificultats meteorològiques per jugar tot l’any a l’aire lliure, però que comença a recollir els fruits de la feina ben feta, amb infraestructures indoor perquè els nens puguin jugar a l’hivern i amb una generació que ja ha desembarcat a les grans lligues per donar constància que els islandesos també saben jugar a futbol. I ho fan amb ordre i disciplina, amb una magnífica organització que li ha permès superar com a primera un grup amb rivals de nivell com ara Croàcia i Ucraïna.

El combinat dirigit per Heimir Hallgrímsson ho tenia mig fet, i ho va rematar, com era d’esperar, superant Kosovo en un partit que va començar incòmode, amb els balcànics ben tancats i amb un xut del talentós Rashica que va anar fora per poc. Però la gran estrella dels islandesos, Gilfy Sigurdsson, va comparèixer aviat per, apareixent des de la segona línia i filtrant-se fins al cor de l’àrea, donar ales als víkings. El flamant fitxatge de l’Everton tornaria a aparèixer ja en la segona part per, aprofitant una combinació amb Bjarnasson, assistir Gudmonsson perquè l’extrem evités ensurts d’última hora i segellés una fita històrica.

L’acompanyarà Sèrbia, que es va imposar a Geòrgia amb molt d’esforç gràcies a una diana de Prijovic que permet als balcànics accedir al torneig mundialista després de perdre’s l’edició del Brasil.

Croàcia, a la repesca

Els balcànics, amb Zlatko Dalic estrenant-se a la banqueta, van aconseguir una meritòria victòria a Kíev amb dos gols de Kramaric –primer assistit per Modric i després per Rakitic– que els permet assegurar una plaça en la repesca. També hi serà la República d’Irlanda, després d’endur-se els punts de Gal·les. Si Grècia aconsegueix l’esperat triomf avui a Gibraltar, Eslovàquia serà la pitjor segona i quedarà fora del play-off.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)