1a divisió

En constant evolució

1a divisió. Adaptat a la banda, Carlos Soler ha deixat enrere l’etiqueta de jugador revelació i s’ha erigit en un dels estendards del nou projecte del València

En poc més de tres mesos, Marcelino García Toral ha transformat el València a consciència. Lluny d’aquell equip esbiaixat, erràtic i previsible que va estar a un pas de consumar el descens el curs anterior, l’arribada del preparador asturià ha permès a l’entitat de la ribera del Túria portar la pau després d’anys convulsos i, el que és més important, recobrar la confiança i l’autoestima amb un projecte que torna a il·lusionar el valencianisme.

Designat pel director general, Mateu Alemany, per ser l’encarregat de reflotar la nau valencianista, Marcelino s’ha convertit en el màxim referent d’un club ressorgit de les cendres. Invicte, segon a la classificació després de deu jornades i amb una solidesa i un poder ofensiu incontestable, el València camina amb pas ferm impulsat pel segell d’un Marcelino que ha dotat el club de la identitat perduda en els darrers anys.

En aquesta espiral de positivisme que viu l’entitat emergeix la figura de Carlos Soler, un dels futbolistes que lluu amb llum pròpia aquests dos primers mesos de competició. El migcampista valencià, una de les poques notícies positives la temporada passada amb el seu debut en el primer equip per decisió de Prandelli, s’ha erigit en un dels estendards del nou projecte de Marcelino. Format a l’Acadèmia del València, Soler ha deixat enrere l’etiqueta de futbolista revelació per convertir-se en una realitat, ara sota les ordres d’un Marcelino que una vegada més ha demostrat ser un tècnic capaç de treure el millor rendiments dels seus jugadors.

La presència en el doble pivot de Parejo i Kondogbia, afegit a l’hermètic 4-4-2 de Marcelino, deixaven Soler en una situació complicada. No obstant això, lluny de perdre influència en el joc en veure’s escorat a la banda, la decisió de Marcelino s’ha demostrar com una de les decisions més encertades.

Un moviment clau

Alternant la banda esquerra amb la dreta, la reconversió de Soler li ha permès explotar algunes de les seves millors virtuts, com la seva punta de velocitat i l’arribada des de segona línia. “Compto amb Soler per a dues o tres posicions. S’adaptarà i creiem que en aquesta posició també ens pot ajudar en defensa. Soler juga bé en totes les posicions”, diu Marcelino, convençut de les qualitats d’un jugador que continua cremant etapes a un ritme vertiginós.

Amb un major protagonisme amb la pilota als peus i una visió de joc notòria a 20 anys, Soler s’ha convertit en una peça fonamental en l’engranatge de l’actual València, com ho demostra el fet de ser el jugador amb més minuts de l’equip. Designat entre els 50 millors futbolistes de la generació del 93 per l’Equipe, Soler també és un fix per a Celades en la selecció estatal sub-21, mentre espera la trucada de Lopetegui, que ja el té en la recambra.

LA FRASE

Compto amb Soler per a dues o tres posicions. És un jugador que pot jugar bé arreu
Marcelino García Toral
entrenador del valència

LA DADA

4
assistències
i un gol ha signat Carlos Soler en les primeres deu jornades del campionat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)