Internacional

Robinho, condemnat a nou anys de presó per violació

Futbol internacional. Un jutjat de Milà imposa la pena al jugador, acusat d’agredir sexualment amb cinc homes més una jove de 22 anys el 2013

Robson de Souza Santos, més conegut futbolísticament com Robinho, ha estat condemnat per la justícia italiana a nou anys de presó acusat de participar en una violació en grup a una jove albanesa de 22 anys en una discoteca de Milà el 22 de gener del 2013, segons van indicar diversos mitjans italians. Els fets, doncs, es remunten a quan el futbolista brasiler de 33 anys, ara a les files de l’Atlético Mineiro, defensava la samarreta del Milan. La jutgessa Mariolina Panasiti, de la novena secció penal del tribunal de Milà, va condemnar el futbolista per l’agressió sexual a la jove fet, segons sostenen les informacions publicades a Itàlia, en companyia de cinc homes més.

L’octubre del 2014, quan els fets van transcendir, l’atacant els va desmentir i ahir, també es va pronunciar en les xarxes socials per tornar a refusar-los. “Sobre la notícia que involucra Robinho en un fet succeït fa alguns anys, aclarim que ell ja es va defensar de les acusacions i va afirmar que no va participar en l’episodi”, va manifestar en un comunicat. “Totes les disposicions legals ja s’estant prenent sobre aquesta decisió en primera instància”, continuava la nota. El futbolista tindrà dret a diversos nivells d’apel·lació, com dicten les lleis italianes, abans que s’apliqui la sentència.

Robinho ja havia estat investigat el 2009, quan jugava a Anglaterra, per un cas de presumpta agressió sexual. En aquell moment, va ser interrogat i va quedar en llibertat sota fiança després de negar les acusacions abans de, finalment, ser absolt.

Actualment, al seu Brasil natal, a l’Atlético Mineiro d’on va aterrar procedent del Guangzhou Evergrande, Robinho ha participat en les tres grans lligues durant la seva carrera. Va sortir del Santos, on va estar en tres etapes (2002-05, 2010/11 i 2014/15), per anar al Real Madrid (2005-2008), on va guanyar dues lligues. Després va fitxar pel Manchester City (2008-2010) i més tard va anar al Milan (2010- 2014), on com en el campionat espanyol, també va aixecar dues lligues. Com a internacional amb la selecció del Brasil, va disputar dos mundials (2006 i 2010) i va guanyat una copa Amèrica (2007).

ROBINHO HO REFUSA

El futbolista va emtre un comunicat en què assegura que no “va participar en l’episodi”

COMUNICAT

“Totes les disposicions legals ja s’estan prenent sobre aquesta decisió en primera instància”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)