Internacional

El món en un puny

Mundial de clubs. El Madrid busca revalidar el mundial contra un treballat Grêmio de Porto Alegre i encara amb el cor encongit per la imatge que va oferir en la semifinal contra l’Al-Jazira

Amb les cames encara tremoloses i el cor accelerat després de l’ensurt monumental que li va fer dimecres l’Al-Jazira, un equip de dimensió totalment allunyada de la seva, el Madrid torna a vestir-se de curt per dirimir l’últim títol del 2017, ara contra un rival amb molta més perxa i tradició, un Grêmio de Porto Alegre per al qual la vetllada d’avui a Abu Dhabi pot quedar emmarcada en la història com un dels dies més importants de la seva història, juntament amb la Intercontinental del 1982.

“El Madrid és favorit, òbviament, però nosaltres no hem vingut aquí a fer una barbacoa”, avisava ahir el tècnic del conjunt brasiler, Renato Gaúcho. El seu equip tampoc ha arribat fins aquí curat d’espants i va requerir d’una pròrroga per eliminar el Pachuca mexicà, però la trajectòria l’avala com un conjunt ben dissenyat, tàcticament recognoscible i amb virtuts ofensives. Encara plorant la baixa d’Arthur, el seu eix central, però amb el talent de Luan com a bandera, l’experiència de Lucas Barrios i la seguretat que construeix el seu triangle defensiu amb Marcelo Grohe, el millor porter de la Libertadores sota els pals, i una parella de centrals que s’ha entès a la perfecció en els últims mesos: el brasiler Pedro Geromel i l’argentí Walter Kannemann.

“El Grêmio és un equip que pot fer mal al Madrid, i per això el respectem moltíssim”, deia ahir un Zinedine Zidane obligat a excusar el seu partit pel joc en la semifinal. “No crec que féssim un partit tan dolent. Sobretot amb la pilota. Va ser molt estrany no marcar en els primers 45 minuts”, va argumentar ahir el marsellès, davant l’evidència que el seu equip continua sense exhibir la contundència ofensiva habitual i que contra l’Al-Jazhira va oferir símptomes preocupants al darrere, incapaç de contenir les sortides amb espais de l’adversari. “En aquesta faceta hem de millorar perquè el Grêmio és un equip tècnic i físic que també sap jugar al contracop. La idea és preparar el partit millor del que ho vam fer en la semifinal, tant amb la pilota com en defensa”, va dir un Zidane que continua obligat a defensar el seu compatriota Karim Benzemá cada tres dies. “I ho faré fins a la mort. No passa res, però no estic d’acord amb les crítiques. No veig només gol en Karim, és un futbolista diferent, que no marcarà 60 gols, però fa altres coses”, va manifestar ahir Zizou després de veure com dimecres Gareth Bale convertia el gol de la victòria només d’entrar en substitució del punta lionès. El gal·lès, “preparat per a la final”, podria veure augmentada la seva quota de protagonisme. Igual que Sergio Ramos, que avui hauria de recuperar el braçal de capità i la seva jerarquia al darrere per intentar pal·liar els problemes defensius del seu equip.

“Estic força millor, he entrenat sense problemes i tinc molta il·lusió de tornar a casa amb un títol. Acabar l’any amb 5 seria inoblidable”, va manifestar ahir l’andalús, a les portes del que podria ser el seu 18è títol de blanc.

El Madrid, tal com ja va fer amb la Champions, aspira a ser el primer equip que revalida el mundial de clubs. Ho intentarà evitar el Grêmio, campió de la Intercontinental del 1982 i finalista en la del 1995, i que participa per primera vegada en el torneig després d’haver vist com el seu etern rival, l’Inter de Porto Alegre, en formava part en dues ocasions (el 2006 i el 2012), guanyant la del 2006 al Barça.

FRASES

El Grêmio pot fer mal al Madrid, és un equip tècnic i físic. Saben jugar al contracop
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
El Real Madrid és favorit, òbviament, però nosaltres no hem vingut fins aquí a fer una barbacoa
Renato Portaluppi
ENTRENADOR DEL GRÈMIO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)