Internacional

El Madrid recupera el posat

Mundial de clubs. Un gol de Ronaldo permet al conjunt blanc revalidar el títol en una final seriosa en què el Grêmio es defensa amb dignitat però sense un discurs ofensiu suficient

REAL MADRID 1 GRÊMIO 0

REAL MADRID:Keylor Navas, Dani Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Isco (Lucas Vázquez, 73’), Ronaldo i Benzema (Bale, 80’).GRÊMIO:Marcelo Grohe, Edílson, Pedro Geromel, Kannemann, Bruno Cortez, Jaílson, Míchel (Maicon, 84’), Ramiro (Everton, 71’), Luan, Fernandinho i Lucas Barrios (Jael, 63’).GOLS:1-0 (53’) Cristiano Ronaldo.ÀRBITRE:César Ramos (mexicà). Targeta groga a Casemiro.

El Real Madrid té el seu repòquer. Un últim somriure per tancar el 2017 després d’uns últims mesos de caminar amb els ulls caiguts i sense trobar la llum que se li podia intuir a principis de temporada. Ahir, sí. Després d’una semifinal intrigant contra l’Al-Jazira, el Madrid va ser un equip seriós, ben cosit al mig del camp, sense concedir contraatacs i bon gestor de la pilota. I, encara que li va faltar contundència per tancar la final abans, va acabar despatxant el Grêmio de Porto Alegre, va conquerir el seu tercer mundial de clubs i ja iguala el Barça al capdamunt del palmarès.

Sabedor que havia d’elevar el nivell i que el potencial del seu rival ahir no li concedia gaire marge de maniobra, l’equip de Zinedine Zidane va estar més a prop del que es pressuposa que ha d’estar i no va deixar tenir la paella pel mànec a un Grêmio que es va defensar amb dignitat, gràcies al bon moment dels seus centrals, Kannemann i Geromel, i a les mans d’un dels millors porters del Brasil, Marcelo Grohe, però que no va tenir la força ni el futbol per inquietar Keylor Navas. Va enyorar Arthur, no va tenir Luan en la seva versió més inspirada i no va poder connectar al joc un Lucas Barrios estèril.

Tot i exhibir uns fonaments defensius prou sòlids, el tricolor gaúcho no va aconseguir que es jugués a tot el camp. Només va poder intimidar amb una falta llunyana d’Edilson que va marxar per sobre de la porteria madrilenya i va veure com, malgrat que continua notant la seva falta de contundència, el Madrid va recuperar pilotes amb relativa facilitat i no va haver de córrer enrere en cap moment. Casemiro, tot i ser amonestat molt aviat, no va quedar exposat i va tenir el context de partit que desitjava, sempre aglutinant futbol a través de les botes d’Isco, de Modric –escollit el millor de la final– i de Kroos. Amb aquesta tranquil·litat, era qüestió de temps que els blancs acabessin trobant una escletxa en la rereguarda del Grêmio. I la va acabar obtenint Cristiano Ronaldo, literalment. Sempre més perillós en accions de finalització que en el desequilibri, el portuguès va veure com una falta destinada a quedar enredada en la tanca es va acabar filtrant entre Barrios i Luan, i va fulminar Grohe.

El Grêmio va resistir poc menys d’una hora. Però, quan no li va quedar més remei que fer un pas endavant i rebel·lar-se davant un destí molt marcat, no va tenir arguments. Els del seu entrenador, l’excèntric Renato Gaúcho, van ser l’entrada d’un davanter gladiador com Jael i d’Everton, salvador en la semifinal, però col·lectivament no va tenir força per canviar la inclinació del camp. El Madrid va continuar manant, amb un xut de Modric a la fusta i Cristiano Ronaldo disparant a discreció tot el que li queia, però topant amb un Marcelo Grohe que continua acumulant punts per ser a Rússia 2018 amb la canarinha i que també va enviar a córner un xut de Bale que ja ensumava la xarxa en els últims compassos d’una final que retorna un punt d’autoestima al Madrid i que sobretot li permet ser el primer equip capaç de revalidar el mundial de clubs.

El mèrit és dels jugadors; hem fet un partit seriós i molt complet. I no era fàcil. Estic content per l’equip
Zinedine Zidane
ENTRENADOR DEL REAL MADRID
El Madrid mai havia aconseguit cinc títols en un any. Ens hem posat les piles i som justos vencedors
Cristiano Ronaldo
DAVANTER DEL REAL MADRID
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)