Més futbol

El TAD destitueix Villar

Futbol. El president suspès deixa definitivament d’estar sota el paraigua de la federació i serà el seu substitut en funcions, Juan Luis Larrea, qui liderarà una comissió gestora per convocar eleccions

L’enrenou polític al voltant de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) continua latent i ahir va ser el Tribuna d’Arbitratge Esportiu (TAD) qui va reclamar el focus d’atenció amb una decisió contundent: destituir definitivament Ángel María Villar del seu càrrec com a president de la FEF, del qual estava suspès arran del desencadenament de la trama de corrupció Soule, que va propiciar que el mandatari basc, durant els dies que va estar a la presó, renunciés a les vicepresidències tant de la UEFA com de la FIFA. El TAD sanciona Villar per falta de neutralitat en les passades eleccions, en què hauria repartit el seu programa electoral a mitjans de comunicació i mitjançant una carta als diversos presidents de federacions territorials quan encara pertanyia a la comissió gestora de la federació i, per tant, només era el cap visible d’una precandidatura.

L’expedient, que es va obrir arran de denúncies per part del president de la Lliga, Javier Tebas; de l’exsecretari general de la federació Jorge Pérez, i de l’excandidat a la presidència de la FEF Miguel Galán, ha acabat desembocant en la destitució definitiva de Villar, i ara recau sobre les espatlles del seu substitut en funcions al capdavant de la federació, Juan Luis Larrea, la responsabilitat d’encapçalar una comissió gestora que convoqui eleccions de cara a l’any entrant, tal com va anunciar durant la jornada d’ahir Onda Cero.

La destitució de Villar arriba pocs dies després que el mandatari de Bilbao –que va estar al capdavant de la federació espanyola des del 1988 fins que va ser suspès el 27 de juliol passat– hagués acusat en una roda de premsa directament el govern espanyol, a través del Consell Superior d’Esports (CSD), d’haver tingut ingerències en el procés electoral a la presidència de la federació, cosa que ha impulsat una investigació de la FIFA que amenaça de deixar la FEF fora del màxim organisme del futbol mundial i en conseqüència de no jugar cap de les seves competicions, amb el mundial de Rússia del 2018 ja latent en l’horitzó amb Espanya entre les 32 classificades.

L’ORIGEN

L’expedient a Villar neix arran de denúncies de Tebas, Jorge Pérez i Miguel Galán
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)