Internacional

Argentina

L’últim repte de Carlos Tévez

‘El Apache’ ha trencat el seu retir daurat a la Xina per recuperar el seu amor pel Boca Juniors i el somni de la Libertadores

Quan no hi és, el necessita, i quan hi és, s’estressa. No hi ha equilibri perfecte per a Carlos Alberto Tévez (Buenos Aires, Argentina, 1984), a qui la vida mai ha deixat viure un terme mitjà. Des de la pobresa extrema del temut Fuerte Apache, on molts dels seus amics van perdre la vida, víctimes de la delinqüència i el narcotràfic, fins a la vida daurada de l’estrella mundial. De l’anonimat de les viles misèria, on li va tocar sobreviure els primers anys de la seva vida, fins a la fama desenfrenada de ser més que un futbolista, bandera del Boca Juniors i un mirall per a milers de nens que juguen als carrers de Buenos Aires i de tot l’Argentina. Després de sis mesos vivint a Xangai i sent el futbolista més ben pagat del planeta, El Apache torna al barri de la Boca per segona vegada, després d’haver-ne sortit per primer cop el 2004, “aclaparat” per la magnitud que havia assolit la seva figura rumb al Corinthians brasiler i, després el 2017, quan els milions de la Xina van trencar de nou una relació tan intensa com fatigada.

Però La Bombonera, amb el seu batec palpable des de les tribunes, sempre crida el seu fill pròdig, que ara torna en el que assegura que serà el seu “últim repte”, dos anys de contracte en què intentarà reenamorar una afició tan fidel com, en part, ressentida perquè no va complir la seva paraula en l’últim retorn: “Els diners no compren la felicitat”, va afirmar a final del 2015, un any abans d’abandonar novament la casa xeneize amb llàgrimes als ulls per acceptar l’oferta milionària del Xangai Shenhua.

“Si hi ha aficionats enfadats perquè vaig marxar, ara intentaré convèncer-los deixant-me la vida a la gespa”, proclamava dimarts un Tévez que tornarà a creuar el planeta havent marcat tan sols quatre gols en setze aparicions en la superlliga xinesa i de no haver-se adaptat al gegant asiàtic tot i aterrar-hi acompanyat de dinou familiars. De fet, segons ha explicat el diari Olé, els seus propis aficionats a la Xina el van acabar anomenant el nen nostàlgic.

Però visiblement afinat físicament i de nou amb el somriure de qui es torna a il·lusionar per la pilota, Tévez ha reaparegut per Casa Amarilla (la ciutat esportiva del Boca Juniors) disposat a invertir els seus últims dies de futbol en el fet que el club xeneize pugui alçar la seva setena copa Libertadores per enxampar com a rei d’Amèrica l’Independiente de Avellaneda, que no la guanya des del 1984. “Ho anhelo com qualsevol aficionat. Sabem que la Libertadores per a aquest club és una responsabilitat gran i cada any que passa pesa més la pressió. Ens l’hem de treure de sobre”, reconeixia El Apache, que ha agitat novament la calma del futbol argentí amb l’esperança de poder conduir el Boca de nou al cim. Com ja ho va fer el 2003, quan va marcar cinc gols entre els quarts i la final perquè el conjunt de La Boca conquerís la cinquena.

Lucas Pratto, la resposta del River
El conjunt ‘millonario’, davant l’ofensiva ‘xeneize’ en el mercat, també ha mogut fitxa i ha convertit el davanter del São Paulo en el més car de la història del futbol argentí. N’ha pagat 11 milions d’euros al conjunt paulista.
38,2
milions d’euros
per temporada tenia signat Carlos Tévez amb el Xangai Shenhua.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)