Internacional

Portugal

L’últim presoner de Jonas

L’ariet del Benfica, que encadena set partits marcant, haurà fet gol a tots els rivals de la lliga portuguesa amb els quals s’ha enfrontat si és capaç de veure porteria avui contra el Chaves

Exultant, com de costum, i als 34 anys, Dani Alves va aterrar l’estiu passat a París amb una tesi indiscutible: “L’edat és mental, només una xifra, tot està al cap.” I si hi ha algú que aquesta temporada està seguint la recepta de l’internacional brasiler és el seu compatriota Jonas Gonçalves (Bebedouro, Brasil, 1984), que, ben entrat en la trentena, continua sent la bandera d’un Benfica desorientat aquesta temporada, però que gràcies als gols de l’ariet paulista va recuperant el vol.

Segurament per a Jonas el cronòmetre futbolístic encara no ha passat de voltes tot i el que pugui dir el seu passaport. Fill d’una família benestant del Brasil, fins i tot va cursar alguns anys de farmàcia a la universitat abans de veure que podia fer camí amb una pilota al peu. No va ser fins als 22 que va arribar a un equip gran, el Santos, i fins als 26 que li va arribar la seva primera oportunitat a Europa quan el València va aprofitar que acabava contracte amb el Grêmio.

Però on sobretot ha acabat de detonar tot el seu potencial i exhibir el seu futbol més madur és a Lisboa, sempre amb la llibertat del 4-4-2 de Rui Vitória i sent un futbolista que, a més de ser letal dins l’àrea, també sap relacionar-se amb el joc a la resta del camp i, de fet, és un dels màxims assistents del campionat portuguès. Però on realment s’han disparat les seves prestacions són en els metres finals. Jonas, que en quatre temporades a València va marcar 36 gols en 113 aparicions –un registre gens menyspreable per a un segona punta– al club encarnado, al qual va arribar amb 30 anys i de franc després d’esgotar el seu vincle amb el club de Mestalla, ja n’ha fet 86 en 98 aparicions lluint l’àguila del Benfica al pit i havent-se guanyat el sobrenom d’O Pistolero.

De fet, i segons reflectia recentment el diari Récord, l’atacant, que va pel camí del seu tercer pitxitxi en quatre temporades a Portugal, acumula una mitjana de més de 21 gols per curs, un ritme golejador fins i tot superior al d’una llegenda indiscutible a tot el planeta, Eusébio, golejador històric del club.

Jonas ha estat capaç de fer història en un dels clubs amb més aficionats del planeta, el Benfica, començant des dels 30, i encara farà més gran la seva silueta aquest vespre si fa un gol al Chaves, l’únic dels 23 equips de la lliga amb el qual s’ha enfrontat i no ha marcat. A Portugal li retreuen que li costa marcar contra el Porto i l’Sporting Clube, contra els quals només ha vist porteria una vegada i de penal, però vaja, sembla difícil que a Da Luz esperessin el rendiment que ha acabat tenint aquest davanter que ja té alguna cana, però que viu una joventut perenne.

86
gols
suma Jonas en 98 aparicions amb la samarreta del Benfica en el campionat portuguès. En totes les competicions: 109 en 141.
7
partits
encadena el brasiler veient porteria (ha marcat 8 gols). En la lliga, n’acumula 21 en 18 partits i és 7è en el rànquing de la Pilota d’Or.
5
assistències
ha repartit el jugador franquícia del Benfica aquesta temporada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)