Internacional

Bundesliga

Moments de dificultat

La decisió de Leon Goretzka de no renovar amb el Schalke i de posar rumb al Bayern a final de curs no ha agradat a Gelsenkirchen

“Estan sent els dies més complicats de la meva carrera”, va reconèixer el migcampista de 22 anys, que té el suport del club bavarès i de la selecció alemanya

“Ni els diners, ni els títols són més valuosos que el nostre equip. Qui no ho valori se’n pot anar a la merda.” A Gelsenkirchen no ha agradat la decisió de Leon Goretzka (Bochum, Alemanya, 6 de febrer del 1995) de canviar el Schalke 04, amb el qual acaba contracte a final de temporada, pel Bayern de Munic. En els darrers dies li han fet saber: diumenge al Veltins Arena va ser xiulat pels seus propis seguidors i la contundent pancarta col·locada en un dels laterals de l’estadi, que va ocupar gairebé tot el mig del camp, va ser prou explícita. El clima va ser hostil. “Estan sent els dies més complicats de la meva carrera”, va reconèixer el migcampista.

Tampoc des del club van posar les coses fàcils al futbolista, al Schalke 04 des del 2013, quan hi va aterrar procedent del Bochum. “La meva primera reacció va ser que no es posés més la samarreta del Schalke”, va dir el president de l’entitat, Clemens Tonnies. “En el cas que la seva marxa tingui un efecte negatiu per a l’equip es podria passar la resta de la temporada a la graderia”, va completar el dirigent. “Estem tristos i decebuts per perdre Leon, com a jugador i com a persona, però hem d’acceptar la decisió”, va explicar, més comprensiu, l’entrenador, Domenico Tedesco. “És suficientment professional per seguir-ho donant tot”, va dir el tècnic sobre el futbolista. “Els xiulets fan mal, és clar. He madurat molt la meva decisió. Ha estat un procés llarg”, va manifestar Goretzka.

Mentrestant, a Baviera intenten donar escalf a qui ha de ser un dels puntals del futur de l’equip. “Pots estar decebut que un jugador tan important i valuós decideixi marxar, però és jove i la reacció és desproporcionada”, va afirmar el preparador del Bayern, Jupp Heynckes. “Leon té un gran caràcter i això s’arreglarà”, va afegir el veterà entrenador. “Estem molt contents que ens hagi escollit i, per tant, que continuï en la Bundesliga”, va assegurar Karl-Heinz Rummenigge, president del club muniquès. “És bo per a la Bundesliga que es quedi aquí”, va expressar Hasan Salihamidzic, el director esportiu. “Tots ens hauríem d’alegrar que Leon tingui reptes esportius alts i que segueixi en la Bundesliga en comptes de marxar a Espanya o a Anglaterra, on probablement hauria guanyat més diners”, va opinar en la mateixa línia Oliver Bierhoff, mànager de la selecció d’Alemanya, amb la qual va guanyar la copa Confederacions l’estiu passat i amb la qual anirà al mundial aquest any amb gairebé tota probabilitat. “Un internacional jove vol guanyar títols i no se sent a gust assegut en un sofà els dimecres quan d’altres estan jugant la Champions League”, va defensar Bierhoff. Cal veure com es comportarà l’afició de Gelsenkirchen en els propers cinc mesos amb Goretzka, que passa moments de dificultat.

Les dades
4
gols
acumula Goretzka en els 12 partits que ha disputat aquest curs en la Bundesliga. L’internacional és un migcampista de talent i físic, que destaca sobretot per la seva arribada a l’àrea contrària.
5
temporades
haurà disputat el futbolista alemany amb la samarreta del Schalke 04. A l’entitat de Gelsenkirchen hi va arribar el 2013 procedent del Bochum.
2022
any
en què el contracte de Goretzka amb el Bayern de Munic acabarà. El jugador ha signat per quatre campanyes amb el club bavarès, del qual començarà a formar part a partir del dia 1 de juliol d’aquest any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)