Més futbol

Debat candent a la porteria

Copa. A les portes d’una nova final, el Sevilla defensarà l’1-1 de l’anada aconseguit a Butarque en ple debat sobre el rendiment d’un Sergio Rico durament criticat per la seva pròpia afició

El Sevilla vol aparcar els dubtes. Amb un protagonisme notori en finals aquest segle –setze entre totes les competicions–, el conjunt andalús es prepara per viure una altra nit històrica al Sánchez Pizjuán. Tot i viure instal·lat en la mediocritat en el campionat de lliga, en què l’equip tan sols ha estat capaç de sumar 4 dels darrers 15 punts en joc, el Sevilla té al seu abast segellar avui el bitllet per a la final de copa i, de retruc, mantenir viu un projecte esportiu a hores d’ara en entredit.

“Vull demanar disculpes a tots els aficionats i esperar que dimecres [per avui] ens ajudin per arribar a la final. Hem de tenir confiança i oblidar-nos del partit d’Eibar”, va expressar Montella després de la contundent golejada (5-1) encaixada a Ipurua. Una altra desfeta que va evidenciar els greus problemes defensius d’un Sevilla que es dessagna en la rereguarda. Amb unes xifres fins i tot pitjors que les del seu predecessor a la banqueta, el preparador italià continua sense encertar la tecla a l’hora de reparar els mals d’un Sevilla que presenta la pitjor diferència de gols en el torneig de la regularitat en tot el segle XXI.

Un mal endèmic que s’ha vist reforçat amb un debat a la porteria cada cop més candent. Reticent a les rotacions habituals de Berizzo, Montella va dipositar des del primer dia tota la confiança en la figura de Sergio Rico; un moviment que, lluny de trobar l’“estabilitat” esperada, ha topat amb una crítica cada cop més creixent.

Indiscutible en les darreres temporades a la porteria del Pizjuán, l’internacional andalús viu el pitjor moment de la seva carrera esportiva des del seu debut amb el primer equip, el 2014. Assenyalat a causa de dues greus errades —la primera amb una possible falta del rival–, contra el Getafe en la lliga i contra el Leganés en l’anada de les semifinals de copa, els cinc gols encaixats contra l’Eibar dissabte passat han acabat de provocar que una part de l’afició de Nervión li hagi retirat la confiança. “Assumeixo l’error, demano perdó al Sevilla i a l’afició i només puc dir que hi deixaré la pell perquè estiguem en la final de copa”, va piular Rico poc després de permetre l’empat a un a Butarque que deixa les coses ben obertes per al duel d’aquesta nit, en què Montella no podrà comptar amb la participació de Nolito, baixa d’última hora per una lesió a l’adductor, a més de les de Kjaer i Corchia, ambdós recuperant-se d’uns problemes musculars.

Assumeixo l’error, demano perdó al Sevilla i a l’afició. Hi deixaré la pell per estar en la final
Sergio Rico
porter del sevilla
En l’última sessió he provat amb Rico. Si he parlat amb ell? Parlo amb tots els jugadors
Vincenzo Montella
entrenador del sevilla

Garitano, amb l’ambició per bandera

Amb les esperances més vives que mai arran de l’1-1 aconseguit a Butarque, el Leganés no es vol despertar del somni de disputar la primera final de la seva història. “El premi és guanyar, no jugar la final ni arribar fins aquí. La resta no ens val, aquest és l’únic objectiu”, remarcava ambiciós Garitano, que alertava també de la rebuda que els espera al Pizjuán. “L’ambient serà fort i haurem d’adaptar-nos al que vindrà. Tot i això, els rivals ens respecten molt i demà [per avui] serà igual”, va destacar Garitano, que només tindrà les absències de Mauro dos Santos i Szymanowski.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)