1a divisió

S’apaga la llum

1a divisió. Jonathan Viera posa finalment rumb a la Xina per jugar a les files del Pequín Guoan, i Las Palmas, que ocupa posicions de descens, perd el seu futbolista més talentós

Jonathan Viera se’n va a la Xina. Ahir es va anunciar la marxa del talentós mitjapunta, que jugarà al Pequín Guoan de la superlliga xinesa. Una marejant oferta n’és la causant. “No puc dir que no a l’oferta que em fan. És una oferta que arregla la vida de tota la meva família”, reconeixia la setmana passada Viera, quan va transcendir l’interès del conjunt asiàtic per fitxar-lo. Aleshores, el futbolista va demanar al club groc que acceptés la proposta, tot entenent que el moment, amb l’equip lluitant per la permanència i a dos punts de la salvació, no era el millor: “No puc exigir que em vengui si no ho considera oportú. Si no es fa, no passa res, donaré el dos-cents per cent fins al juny.”

Finalment, però, hi ha hagut acord i s’ha indicat als mitjans canaris que Viera percebrà uns 6 milions d’euros nets per cadascun dels tres cursos que ha signat amb els xinesos. “No podem competir amb aquestes quantitats. El que no podem és arruïnar la vida a un dels nostres”, es va justificar ahir el president del club canari, Miguel Ángel Ramírez, després d’anunciar la venda de Viera. “Jonathan és un professional que estima aquest club. No va dubtar a venir quan jugava l’Standard de Lieja, tot i perdre diners”, va explicar el dirigent, que traspassa per segona vegada el jugador després de vendre’l al València el curs 2012/13. Al club valencianista no va rutllar i després de passar pel Rayo i per l’Standard de Lieja, va tornar a l’illa el gener del 2015, en què sí que ha mostrat la seva millor versió.

L’entitat groga no va fer oficial l’import de la venda, però d’acord amb el que va dir ahir Ramírez –“l’operació econòmica és el que volia Las Palmas”– i el que demanava –18 milions d’euros– s’hauria d’acostar a aquesta quantitat, encara que a la Xina es va deixar anar que el fitxatge hauria costat 11 milions. En aquest sentit, el club canari s’ha reservat el 30% dels drets econòmics d’un futur traspàs i ha signat amb Viera un acord que garanteix el retorn del futbolista en cas de no complir totalment el seu contracte amb els xinesos.

Tot i això, des de la cúpula saben que sense Romario, hi perden. “No estic satisfet amb l’operació. M’he sentit obligat a buscar una solució”, va expressar Ramírez. “Esportivament, fem un negoci pèssim”, va concloure el president. I és que l’adeu de Viera deixa un buit impossible d’omplir. El mitjapunta internacional era capità i el millor futbolista de la plantilla. Sense ell, salvar-se serà més difícil. “Passi el que passi, tenim un problema més”, va explicar abans que s’oficialitzés el traspàs, el tècnic de l’equip, Paco Jémez, que va descartar dimitir, en cas de quedar-se sense el jugador com ha acabat succeint. Sense retrets, el serial de Viera, doncs, va apagar la llum, i el seu futbol amb Las Palmas, també.

No podíem competir amb aquestes quantitats. Esportivament, fem un negoci pèssim
Miguel Ángel Ramírez
PRESIDENT DEL LAS PALMAS
No puc dir que no a l’oferta que em fan. Arregla la vida de tota la meva família
Jonathan Viera
EX JUGADOR DEL LAS PALMAS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)