Internacional

Guardiola lliga el primer

Copa de la lliga. El tècnic de Santpedor estrena el seu palmarès amb el Manchester City imposant-se amb claredat a l’Arsenal a Wembley (3-0)

Pep Guardiola ja toca metall en el futbol anglès. Després d’un any d’aclimatació al medi, el català va conquerir per primera vegada Wembley superant amb autoritat l’Arsenal en la copa de la lliga i adjudicant-se el primer títol dels tres que ambiciona.

Dominador, acceptant el partit de cara, el Manchester City va tenir més temps la pilota que un Arsenal un punt contemplatiu, que va acceptar el domini rival per intentar sortir al contraatac. Els skyblues van completar 141 passades més que els gunners, van rematar més del doble (12 a 5) i sobretot van ser quirúrgics: tots els xuts que van aconseguir enfocar entre els tres pals van acabar tocant la xarxa. El primer, d’Agüero, en una acció recorrent últimament, aprofitant una pilota llarga de Bravo per, després de desactivar Mustafi amb el cos, superar Ospina amb una vaselina.

Escàs de proposta tot i tenir al camp futbolistes de bon toc com Wilshere, Xhaka, Özil i Ramsey, l’Arsenal ja no va poder revertir la tendència d’un partit que només va tenir color skyblue i que van sentenciar Kompany, en el servei d’un córner, i Silva, amb un xut creuat, per assegurar el 22è títol de Pep Guardiola en nou temporades a les banquetes d’elit.

FRASE

Abans que tècnic, soc persona. Si he trencat les normes, accepto la sanció, però el llaç estarà amb mi fins al final
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL Man. cITY

Tècnic i aficionats, amb el llaç groc

Després que la federació anglesa (FA) anunciés divendres un expedient disciplinari a Pep Guardiola per lluir un llaç groc com a mostra de suport als presos polítics catalans, molts aficionats del Manchester City van presenciar el partit d’ahir a Wembley amb la mateixa insígnia com a mostra de suport al seu entrenador, que malgrat l’amenaça de sanció que pesa sobre ell, no va canviar l’hàbit que l’acompanya des de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart arran del referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya. El de Santpedor té fins al 5 de març per presentar al·legacions davant el màxim organisme del futbol anglès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)