Internacional

El govern grec congela el futbol a causa de la violència

Grècia La irrupció del propietari del PAOK amb una pistola al terreny de joc durant el partit contra l’AEK d’Atenes va incentivar una nova interrupció del campionat hel·lènic

La pilota no tornarà a rodar a Grècia fins a nou avís. Veient els reiterats episodis de violència que s’han viscut en les últimes setmanes en el campionat nacional de lliga, el govern hel·lènic va decidir ahir agafar les regnes d’una situació desagradable i gens didàctica. “Hem decidit interrompre el campionat i que no es reprengui fins que no hi hagi un marc clar, acordat per tots, per restablir les condicions i les regles”, va exclamar el ministre de Cultura i d’Esports del govern, Georgios Vassiliadis, minuts després de reunir-se amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras.

La mesura arriba perquè diumenge, durant el PAOK-AEK d’Atenes, la violència va ser novament protagonista d’un partit de la primera divisió, aquesta vegada perquè el propietari del conjunt de Salònica, Ivan Savvidis, va sortir al terreny de joc amb una pistola a la cintura i va amenaçar el col·legiat del partit, Giorgos Kominos, per haver anul·lat un gol que inicialment havia validat i que hauria suposat l’empat del PAOK en els darrers instants del partit. Davant la desagradable situació, l’àrbitre va decidir suspendre el partit i els jugadors dels dos equips es van haver de recloure durant una bona estona als vestidors pels aldarulls que es van generar.

Si bé Savvidis, grec d’origen rus, s’ha volgut defensar a través del diari Russia Sport Express –“Ivan no va amenaçar ningú amb una pistola. Porta l’arma perquè té permís i això no és delicte a Grècia”, sostenen els seus responsables de premsa–, la policia grega sí que va emetre una ordre de detenció sobre ell, no per tinença d’armes, ja que és cert que disposa del permís, sinó perquè va entrar al terreny de joc portant-la.

La Federació Grega de Futbol, tanmateix, va rebre ahir el suport tant de la FIFA com de la UEFA, que van condemnar l’actitud de Savvidis encara que, tractant-se d’una competició nacional, van deixar clar que qualsevol mesura en aquest sentit està sota la jurisprudència de l’òrgan de govern hel·lènic.

Amb antecedents de violència latents a les seves espatlles –durant l’any 2015 la competició es va aturar en tres ocasions per incidents– el futbol grec es torna a aturar amb una pistola apareixent en un terreny de joc i poques setmanes després que, també a Salònica, el tècnic català de l’Olympiacòs, Òscar Garcia, fos víctima del llançament d’un rotllo de paper de caixa registradora que ja va forçar la suspensió del partit i que torna a posar Grècia enmig del focus de la lluita contra la violència.

FRASE

No reprendrem la lliga fins que hi hagi un marc clar, acordat per tots per tornar a la normalitat
Giorgios Vassiliadis
ministre de cultura i esports de grècia

CONSEQÜÈNCIES

La policia grega va emetre una ordre de detenció d’Ivan Savvidis ahir al matí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)