Internacional

Catalans pel món

Gols als antípodes

Oriol Riera s’està lluint en el futbol australià, on amb 16 dianes és el màxim artiller del Western Sydney Wanderers, conjunt al qual va aterrar aquest estiu

L’ariet osonenc té a l’abast convertir-se en el futbolista de la història del club que més gols ha marcat en una temporada

Oriol Riera (Vic, 3 de juliol del 1986) és a l’altra punta del món, però està encantat. I és que a l’osonenc tot li va bé a Austràlia; és el referent del seu equip, el Western Sydney Wanderers, i, a més, disfruta juntament amb la seva família de la vida als antípodes, on s’ha adaptat de meravella. “Després d’estar quatre anys a primera divisió, dos a l’Osasuna i dos al Dépor, la tensió que es viu per mantenir la categoria i lluitar pel que es lluita en aquests equips, esgota molt, mentalment és molt difícil. I vaig pensar que amb 31 anys era el moment adequat de provar nous reptes i noves experiències que potser més endavant no hauria pogut provar. Per a mi i per a la meva família”, explica des de Sydney a aquest diari.

Des de l’estiu, que el català és a terres oceàniques, on està fent gols a dojo. En la lliga n’acumula 12 en 21 partits que ha disputat, que sumats als quatre que ha anotat en la copa, completen un total de 16 dianes aquest curs. “Estic molt content. No m’havia plantejat on arribaria, quan venia a gaudir de l’experiència i a disfrutar un altre cop d’un futbol molt més verge, sense tanta contaminació”, assevera el jugador, que ha descobert a Austràlia un altre futbol. “La gent ho viu diferent, d’una manera molt més tranquil·la, van a l’estadi dues o tres hores abans del partit, a gaudir de les atraccions que posen a fora, a parlar amb els amics... No es va a viure tant només la sensació del partit, del camp. Tenen una altra visió”, indica el vigatà, sobre un esport que al país australià va encara darrere del rugbi i del criquet.

No només la manera de viure’l és diferent, també el joc: “És molt més simple. S’arriba a dalt amb moltes menys passades, és més vertical, i va molt d’àrea a àrea.” I en aquest futbol, Riera hi ha encaixat com un guant. De fet, els 16 gols que ha anotat el posen en disposició d’entrar en la història del club –fundat el 2012–, ja que si en fa un altre es convertirà en el futbolista que més n’haurà marcat en una temporada amb els Wanderers. “Mai he pensat en un tema de números. Penso que tenim quatre partits més i que els hem de guanyar. Al final l’objectiu és aquest, intentar guanyar i fer gols per quedar al més amunt possible perquè per al play-off no és el mateix classificar-se sisè que tercer”, manifesta.

“Viure aquí és brutal”

I si en els terrenys de joc li va bé, a fora també. “Viure aquí és brutal. A Austràlia és pràcticament estiu tot l’any. El dia a dia és magnífic per a la meva família, per a les meves nenes; són les que estan aprofitant millor l’experiència”, expressa el jugador, que no s’enyora. “Era un dels temors que teníem, perquè sempre hem estat a prop de casa i això és una altra història, som molt lluny, a 24 hores com a mínim de vol, però la veritat és que no trobem a faltar res. Estem vivint l’experiència al cent per cent”, afirma el vigatà, feliç a tots els nivells als antípodes.

Les dades
11
equips.
Oriol Riera ha militat al Wanderers, el Deportivo, el Wigan, l’Osasuna, l’Alcorcón, el Còrdova, el Celta i la Cultural Leonesa. Es va formar al Barça després de jugar a l’Espanyol i a la UE Vic.
2
temporades
va signar aquest estiu el vigatà amb els Wanderers. Al davanter li quedarà un any més de contracte al final d’aquest curs a l’equip que dirigeix el també català Josep Gumbau.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)