1a divisió

El calvari de Filipe Luís

Futbol. El brasiler té una fractura al peroné i és quasi impossible que pugui assistir al mundial de Rússia d’aquest any. L’Atlético s’haurà d’enfrontar a l’Sporting sense ell en els quarts de final de l’Europa League

El somni mundialista se li resisteix de manera enigmàtica, a Filipe Luís, que ahir va saber que té una fractura al peroné que l’aparta pràcticament de la que podria ser la seva última oportunitat de disputar un mundial amb la selecció del Brasil.

Víctima d’una puntada de peu fortuïta del portuguès Éder a Moscou, el lateral de l’Atlético de Madrid es perdria d’aquesta manera la seva segona cita mundialista a causa d’una lesió: no va ser al Brasil el 2014 quan ho tenia tot de cara després d’haver estat subcampió d’Europa amb l’Atlético, ignorat per Luiz Felipe Scolari, i difícilment serà a Rússia aquest any, ja que en el millor dels casos, i passant pel quiròfan, trigaria dos mesos a poder comparèixer de nou i necessitat del rodatge que aparentment els seus competidors sí que han de tenir.

Filipe Luís, que l’estiu vinent farà 33 anys, havia estat convocat per Tite per als compromisos amistosos de la canarinha contra Alemanya i Rússia de la setmana vinent, previs a la llista definitiva de cara al mundial, però amb la seva absència ahir ja va anunciar que el seu substitut serà Alex Sandro, que està fent una bona temporada amb la Juventus i que, previsiblement, es convertirà en el gran favorit per ser suplent de Marcelo a Rússia, on els brasilers intentaran treure’s l’espina del mundial passat, amb l’històric 7-1 encaixat contra Alemanya, i conquerir el seu sisè títol.

A Lió via Lisboa

Impertorbable les últimes setmanes i després d’haver esclafat el Copenhaguen i el Lokomotiv de Moscou en les fases de vuitens i quarts de final, l’Atlético de Madrid haurà de passar per Lisboa per intentar conquerir la tercera Europa League, la segona sota la batuta de Diego Pablo Simeone. Els colchoneros, únic supervivent de la lliga espanyola en el sorteig, van quedar emparellats ahir amb un Sporting Clube de Portugal que va superar amb molta agonia i en la pròrroga el Viktoria Plzen i que, dirigits pel polèmic Jorge Jesús, són un equip alegre i vistós, amb millors prestacions ofensives que defensives, virtuts que poden afavorir encara més un Atlético que camina ferm aquest 2018. “En il·lusió no hi ha ningú que ens pugui superar i, a més, és una eliminatòria interessant per als aficionats, ja que es tracta d’un desplaçament accessible”, va valorar el gerent del conjunt madrileny, Clemente Villaverde.

L’Atlético, que tenia com a prioritat evitar un altre viatge a Moscou –el CSKA continua viu–, haurà de disputar el primer partit de l’eliminatòria al Wanda Metropolitano i resoldre el seu accés a les semifinals al José Alvalade.

De la resta del sorteig, un dels grans al·licients era saber si podien quedar emparellats els dos equips de la casa Red Bull. Però no. El Leipzig, que ha vençut dos dels candidats al títol com eren el Nàpols i el Zenit, haurà de veure’s les cares amb un altre gegant com és el Marsella, mentre que el Salzburg, gran revelació del torneig, jugarà contra la Lazio. L’Arsenal, que aspira a salvar una altra temporada grisa, haurà de viatjar fins a Rússia per desbancar el CSKA.

Atlético - Sporting CP
RB Leipzig- O. Marsella
Arsenal - CSKA de Moscou
Lazio - RB Salzburg
Els partits d’anada es disputaran el 5 d’abril i els de tornada el 12

INTERVENCIÓ

Víctima d’una puntada de peu d’Éder, el brasiler haurà de passar pel quiròfan
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)