1a divisió

La indelebilitat de Benzema

1a divisió. En la seva temporada més improductiva pel que fa a gols i en què més crítiques està suportant, el davanter del Real Madrid continua sent indiscutible per a Zinedine Zidane

Pocs futbolistes desperten tanta controvèrsia en l’entorn del Real Madrid com Karim Benzema. El davanter francès és una de les figures més qüestionades pel Santiago Bernabéu i també pels mitjans que segueixen l’equip; l’exorbitant talent que posseeix, no és suficient per als crítics, que li retreuen indolència, i sobretot falta de contundència de cara a porteria. “No haig de convèncer la gent. Qui sap de futbol sap que Karim és molt bo, a qui li agrada el futbol li ha d’agradar Karim”, explica Zinedine Zidane, acèrrim seguidor del jugador al qual té com a indiscutible. Benzema, que ja fa nou temporades que és al conjunt blanc i que va renovar recentment fins al 2021, no es discuteix de portes endins. “Té una qualitat i un talent innats. És golejador, passador i pot causar problemes a qualsevol defensa”, sosté el capità, Sergio Ramos. “És un jugador diferent, no marcarà 50 gols però fa altres coses. El defensaré fins a la mort”, ha arribat a assegurar Zidane, que ha hagut de sortir durant aquesta campanya en defensa del seu deixeble en múltiples ocasions.

I és que Benzema està tenint un any molt discret pel que fa a xifres golejadores, en la lliga només ha marcat 4 dianes amb 29 jornades disputades. Tot i això, el 9 de 30 anys, és indeleble al Madrid, ara sota l’ombra de Robert Lewandowski, Harry Kane i Mauro Icardi, tres grans ariets que sonen per a l’estiu. “Si em falta gol? Depèn de com vegis el futbol. Per mi, un davanter no és només gol. Ha de participar en el joc, obrir espais per als companys i donar assistències. Donar coses de futbol, perquè parlem de futbol, no només de gols”, reflexiona el francès. “Entenc les crítiques, però a mi m’agrada més una altra versió del futbol. És clar que vull marcar molts més gols, és important per a un davanter, però per sobre de tot això està l’equip. Un davanter centre modern ha de tenir passada, moviment, gols i assistències”, argumenta Benzema, que diumenge passat contra el Girona va exhibir aquest compendi de virtuts –excepte el gol– i es va guanyar l’ovació d’un Bernabéu que l’ha xiulat amb assiduïtat al llarg del curs.

De cara a porteria està sent la seva pitjor campanya amb l’equip madridista, a prop de la primera, quan va aterrar a la capital estatal amb 21 anys i no era titular, però tot i això, no sembla que millorant els números pugui anar al mundial amb França. Didier Deschamps no el convoca des de l’octubre del 2015, arran de la seva suposada implicació en el cas de xantatge a Mathieu Valbuena en relació amb un vídeo de contingut sexual, i pel que es desprèn de les darreres intervencions del seleccionador, no fa pinta que canvii d’idea properament.

LES DADES

4
gols
suma Benzema en la lliga després de 29 jornades disputades. El francès ha jugat 23 partits.

LA FRASE

9
temporades
fa que el davanter és al Real Madrid, on va aterrar l’estiu del 2009.

DIFERENT A FRANÇA

Si em falta gol? Un davanter centre modern no només ha de fer gols
Karim Benzema
DAVANTER DEL REAL MADRID
El seleccionador francès, Didier Deschamps, no compta amb ell i no serà al mundial
2009/10
9 gols (8 a la lliga i 1 ala copa)
2010/11
26 gols (15 a la lliga, 5 a la copa i 6 a la Champions)
2011/12
32 gols (21 a la lliga 1 a la supercopa, 3 a la copa i 7 a la Champions)
2012/13
20 gols (11 a la lliga, 4 a la copa i 5 a la Champions)
2013/14
25 gols (17 a la lliga, 2 ala copa, 5 a la Champions i 1 al mundial de clubs)
2014/15
21 gols (15 a la lliga i 6 a la Champions)
2015/16
28 gols (24 a la lliga i 4 a la Champions)
2016/17
19 gols (11 a la lliga, 1 ala copa, 5 a la Champions i 2 al mundial de clubs)
2017/18
8 gols (4 a la lliga, 1 ala copa, 1 a la supercopa i 2 a la Champions)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)