1a divisió

En constant creixement

1a divisió. Sòlida al darrere i contundent en el joc a l’espai, l’arribada d’Imanol Alguacil ha suposat un gir radical per a la Real Sociedad, invicta i amb la porteria a zero després de tres jornades

La tempesta sembla cada cop més allunyada de Sant Sebastià. Aterrat com a mesura d’urgència per frenar en sec la perillosa deriva que havia pres la Real Sociedad, l’arribada d’Imanol Alguacil ha apaivagat la inèrcia negativa d’un equip que sembla que ha recuperat el somriure i la confiança perduts. Amb el preparador basc, fins fa tres setmanes responsable del filial txuri-urdin, la Real no coneix la derrota. Dos triomfs i un empat en tres jornades o, el que és el mateix, set punts de nou de possibles que han suposat l’impuls definitiu de l’equip a la zona tranquil·la de la taula.

“M’alegra sobretot el comportament dels futbolistes, estan tornant a ser el que havien estat; havien perdut aquesta frescor i l’han recuperat, aquesta és la clau. Tornen a gaudir, es troben a gust i això es nota”, expressava Imanol poc després que el seu equip sumés els tres punts en la visita a Gran Canària. Amb una superioritat manifesta des del xiulet inicial –el 0-1 no reflecteix els mèrits d’un equip i l’altre–, el conjunt basc va tombar d’una sola tacada un bon grapat d’estadístiques negatives que arrossegava en aquesta campanya. Així, a banda de deixar la porteria a zero durant tres jornades consecutives –Eibar, Girona i Las Palmas– per primer cop en un any i mig, fet que demostra la tremenda solidesa defensiva d’un bloc a qui ara gairebé no creen ocasions quan fa ben poc era el quart conjunt més golejat del campionat, feia sis mesos que els txuri-urdin no eren capaços de vèncer lluny de casa i set mesos que no encadenaven dues victòries.

“Vam guanyar fora de casa després de molt de temps, objectiu acomplert. En aquests últims tres partits hem fet moltes coses bé; si mantenim aquesta dinàmica podrem fer front a qualsevol rival”, reconeixia el porter Toño. Sense oposició i generant perill de forma constant des de les bandes de Januzaj i Oyarzabal, la Real més vertical de la temporada està traient un rèdit excepcional jugant a l’espai.

Acumulant una vintena d’arribades a l’àrea rival, tan sols la poca determinació en els metres finals dels visitants va salvar Las Palmas d’una golejada escandalosa. Així, Oyarzabal –ja suma deu dianes quan en el curs anterior tan sols havia fet un gol en aquest moment de la temporada– va ser l’únic futbolista txuri-urdin capaç de traduir la major superioritat de l’equip basc controlant amb el cap una precisa assistència d’Illarramendi i definint per sota davant la sortida de Chichizola. “L’objectiu d’aquí a final de curs és que aquests jugadors es revalorin. Estava convençut que competiríem a tots els camps i així està sent. Ara esperem aguantar així fins al final”, resumia Imanol, el gran catalitzador d’una Real totalment renovada.

LA FRASE

Els jugadors tornen a gaudir, es troben a gust i això es nota. La clau és que nan recuperat la frescor
Imanol Alguacil
entrenador de la real sociedad
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)