Internacional

El polvorí de l’Sporting

Portugal. El conjunt lisboeta disputa demà la final de copa immers en una crisi galopant, amb l’agressió dels ultres als jugadors i els rumors sobre una possible implicació del seu president

L’Sporting Clube de Portugal pot conquerir demà la seva dissetena taça de Portugal. Ho té tot de cara contra el Deportivo Aves, però a la part leonina de Lisboa ja fa dies que no es parla de futbol. Concretament des de la visita de l’equip al Wanda Metropolitano per enfrontar-se a l’Atlético en els quarts de final de l’Europa League, just el dia en què el seu president, Bruno de Carvalho, va dinamitar el vestidor amb un comunicat en què acusava els seus futbolistes de ser uns “malcriats”.

Des d’aleshores, un núvol envolta l’estadi José Alvalade d’esdeveniments foscos: la resposta de gran part de la plantilla, carregant contra el president, la decisió d’aquest d’apartar-los amb un posterior indult –deixant la polèmica en una sanció– i unes escenes de violència viscudes dimarts a la ciutat esportiva d’Alcochete aparentment aïllades de la polèmica entre plantilla i president. O no.

Després de les agressions produïdes dimarts a Alcochete per part del grup d’animació més gran de l’Sporting, la Juve Leo, que van provocar ferides a alguns futbolistes (sobretot han transcendit les ferides al cap de Bas Dost), s’han disparat les especulacions que ho vinculen directament a la figura del màxim mandatari. Tant, que ahir el diari Público explicava que l’entrenador de l’Sporting, Jorge Jesus, està convençut que la irrupció dels ultres encaputxats a la ciutat esportiva per atemptar contra la plantilla tenia el vistiplau del president i que fins i tot podria presentar proves que ho acrediten en cas que el club no li faciliti la rescissió del seu contracte (ha estat vinculat amb el Sevilla).

En un ambient extremadament corrosiu, els futbolistes de l’Sporting van signar un document en què asseguraven que no disputarien la final contra el Deportivo Aves, i si bé al final se’n van desdir tot i “no estar en situacions físiques i psicològiques adients”, el futur dels integrants de la plantilla, més enllà del que succeeixi demà a la tarda, és del tot incert.

“El rumor més fort és que molts d’ells podrien reclamar la rescissió unilateral dels contractes, al·legant la inseguretat i les condicions psicològiques com a principal argument. Els futbolistes continuen molt pertorbats pel que va passar dimarts a l’Acadèmia”, escrivia ahir el diari A Bola, que augurava continuïtat a un serial que ja ha comportat la dimissió en bloc de la mesa de l’assemblea general del club.

Bruno de Carvalho, però, ja ha anunciat que no pensa presentar la dimissió, malgrat les sospites que posen al centre de la diana un dirigent que en el passat va ser membre de la Leo Juve, i que durant la seva gestió ha donat força llibertat als quatre grups d’animació de l’Sporting –Juve Leo, Diretivo, Torcida Verde i E Brigada 1906–, que fins i tot tenen espais propis dins l’Alvalade.

L’episodi, a més, qüestiona encara més la figura d’un president que a principis de temporada va ser sancionat amb sis mesos d’inhabilitació per haver escopit al president de l’Arouca, Carlos Pinho.

Un modest en espera

Enmig de la crisi del Leão, qui intentarà pescar un títol és el Deportivo Aves, club que des de la seva fundació només ha disputat quatre temporades a primera divisió (1985/86, 2000/01, 2006/07 i 2017/18).

Per primer cop en la seva història, el club de Vila das Aves, localitat situada entre Porto i Guimarães, ha mantingut la categoria entre els millors i aquest vespre podria rubricar-ho estrenant el seu palmarès després d’haver deixat pel camí el Rio Ave a quarts i el Caldas, de tercera divisió, a les semifinals.

RUMORS

Alguns jugadors podrien demanar la “rescissió unilateral” dels contractes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)