Internacional

Messi entra poc en joc i acaba el partit deprimit

Grup D. El jugador del Barça, el porter Caballero i el seleccionador Sampaoli van ser els ases dels cops d’aficionats i premsa després del partit

Leo Messi va arribar a Rússia amb l’esperança de poder guanyar el mundial en la seva quarta participació, possiblement l’última amb el crac de Rosario en plenitud, però la cita s’ha convertit en un calvari per al jugador del Barça, tant en l’aspecte individual com en el de grup. Messi va fallar un penal contra Islàndia en el primer partit que hauria pogut donar la victòria al combinat de Jorge Sampaoli. Ahir va aparèixer molt poc contra Croàcia. Engabiat i molt ben vigilat per Rakitic, va entrar poques vegades en contacte amb la pilota en la primera part. Només una oportunitat a mencionar: una passada llarga a la qual no va arribar per poc. En la segona, després de la greu errada de Caballero i el primer gol croat, es va activar durant uns minuts per intentar donar vida a una Argentina a la qual li falta molt futbol tant al mig del camp com a la defensa. Però van ser només dues o tres accions. Messi va tornar a desactivar-se aviat i va quedar enfonsat, deprimit, quan va arribar el segon gol de Croàcia, obra de Rakitic. I fart que ningú fos capaç de fer-li arribar una pilota en condicions prop de l’àrea rival.

No li està anant bé, el mundial, a Messi en l’aspecte individual, ni tampoc a l’Argentina, que depèn d’una carambola per poder accedir als vuitens de final. L’empat contra Islàndia i la golejada encaixada ahir contra Croàcia deixa la selecció argentina amb un peu i mig al carrer. Estan obligats a guanyar Nigèria en la tercera jornada, però la victòria no els assegura res, i dependrà del que facin els islandesos avui contra els africans i en l’última jornada contra una Croàcia que ja està classificada per als vuitens.

Si l’Argentina cau eliminada, recordarà aquella eliminació de l’any 2002. La dirigia Marcelo Bielsa i setze anys després és un dels seus deixebles, Jorge Sampaoli, l’encarregat d’entrenar l’albiceleste. Curiosament, també Willy Caballero era el seu porter. En un grup molt igualat, l’Argentina, que arribava com una de les favorites, va començar guanyant, curiosament, Nigèria (1-0), però una derrota contra Anglaterra (1-0) i un empat contra Suècia (1-1) els va enviar cap a casa. Després d’aquell fracàs, l’Argentina va arribar a quarts de final en els mundials d’Alemanya i Sud-àfrica, i va perdre la final de la copa del món del Brasil fa quatre anys en la pròrroga contra Alemanya.

Després del partit, Caballero, Messi i Sampaoli van rebre totes les crítiques a l’Argentina. El diari Olé titulava en la seva edició digital: Caballeros de l’angoixa i destacava que l’errada del porter va provocar que l’Argentina es desintegrés. També eren contundents amb l’actuació de Messi: “El capità va estar absent una altra vegada, va jugar malament, va estar apagat i va marxar mirant el terra. Amb Leo així, no hi ha possibilitats de res.” I destacaven també els insults dels aficionats argentins desplaçats a Rússia cap a la figura de Sampaoli.

També era molt crític el diari La Nación. “L’Argentina passa vergonya amb Croàcia i és a un pas de l’eliminació”, titulava. En l’anàlisi dels jugadors, a més de Caballero, també rebia Messi. “S’espera que sigui el salvador, però no va existir. Va entrar poc en joc i quan ho va fer va estar lluny del seu nivell.” El diari Clarín, per la seva part, titulava: “Catàstrofe i un peu fora del mundial.”

EL CRAC

Engabiat pels croats, només va rematar una vegada, fluix, a porteria

DES DEL 2002

Al Japó i Corea, amb Bielsa, l’Argentina va caure en la primera fase
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)