Internacional

Uruguai supera Rússia i passa com a primera de grup

Grup A. Els sud-americans han estat molt més efectius que els amfitrions i han acabat líders de grup; Arabia Saudita ha remuntat contra Egipte

Uruguai s’ha classificat per als vuitens de final com a primera del grup A després de superar a Rússia per 3-0 en un partit en què han fet gala de la seva eficàcia. La selecció amfitriona, que finalment ha estat segona de grup, ha tingut més pilota però no ha sabut transformar el domini en gols, i efectivitat és bàsicament el què ha tingut el conjunt charrua. Luis Suárez ha avançat els sud-americans gràcies a un gran xut de falta des de la frontal en el minut 10, i poc després, en el 23’, un xut llunyà de Laxalt ha rebotat en Txérixev i ha entrat a la proteria d’Akinfeev. El 2-0 ha deixat tocat als amfitrions, que avui han sortit amb un onze poc habitual, reservant jugadors de cara al partit de vuitens de final. El que ha acabat amb les esperances russes, però, ha estat l’expulsió d’Smolnikov. El lateral ha vist dues targetes grogues en només vuit minuts i ha deixat el seu equip, que somiava ser primer de grup, amb deu homes.

Després de la represa, Uruguai ho ha tingut més fàcil per tenir el control del partit, i hauria pogut ampliar l’avantatge amb algunes ocasions de Cavani, però el del PSG no ha estat encertat. Després de buscar el gol amb insistència, el davanter charrúa ha fet el 3-0 definitiu en el temps afegit en aprofitar un mal rebuig del porter rus en la sortida d’un córner.

En l’altre partit del grup, Arabia Saudita s’ha imposar a Egipte després de remuntar un partit en què s’ha notat que cap dels dos es jugava res, ja que estaven els dos equips ja eliminats des de la segona jornada. Mohamed Salah ha avançat el combinat africà en el minut 22, que podria haver ampliat l’avantatge amb alguna ocasió que no ha sabut aprofitar. Arabia Saudita ha desaprofitat un primer penal en el minut 40 que El Harady ha aturat a Almuwallaaad, però sí que ha sabut transformar la segona pena màxima. Ha estat Alfaraj, que en el temp afegit de la primera part ha situat l’1-1. La segona part ha estat entretinguta entre dues seleccions que no sentien la pressió. Arabia Saudita ha fet el 2-1 definitiu en el temps afegit de la segona part gràcies a una gran jugada que ha culminat Aldawsari.