Internacional

La candidatura belga

Bèlgica-Japó. El combinat dirigit per Robert Martínez, que està enlluernant en el torneig amb victòria en tots els partits, busca contra el Japó un lloc en els quarts

Bèlgica s’ha convertit en una de les candidates al títol. El combinat dirigit per Robert Martínez, posseïdor de futbolistes de moltíssim nivell en plantilla, està traçant un camí molt ferm en aquest campionat del món, en què ha guanyat els tres partits que ha disputat, triomfs que l’han situat en el focus. Aquesta nit al Rostov Arena es trobarà un nou obstacle, el Japó, amb el qual se les haurà per continuar amb vida a Rússia i accedir als quarts de final de la competició. “L’equip està en una dinàmica molt bona. Tots estan preparats i noto que tenen unes ganes i unes ànsies enormes de sortir a la gespa”, explicava ahir el tècnic de Balaguer.

Al davant, el combinat nipó, que es va classificar pel fair play, per haver acumulat menys targetes grogues que el Senegal en la fase de grups. “Té una bona generació de futbolistes, amb experiència. I molts d’ells estan en equips d’Europa. Saben el que han de fer”, va assegurar Martínez. “És un equip amb arguments per complicar-nos l’eliminatòria, li hem de tenir respecte”, hi va afegir el preparador dels diables rouges, que recupera Romelu Lukaku, absent en el darrer partit contra Anglaterra per lesió. L’ariet, que ja acumula quatre dianes en el torneig, és, juntament amb Kevin de Bruyne, Eden Hazard i Dries Mertens, un dels principals actius d’un combinat en què és dubte Adnan Januzaj per un cop al genoll.

Pel que fa al Japó, s’aferra a competir en l’enfrontament per intentar passar i fer història, ja que superar la barrera dels vuitens de final és una fita que no ha assolit mai. “Som a un pas de fer quelcom històric”, va expressar ahir el seleccionador dels samurais, Akira Nishino. “Tenim tot un país pendent, sentim el seu suport i li volem donar una satisfacció”, va explicar. Quant al partit, Nishino va reconèixer la condició de favorita de Bèlgica, però es va mostrar convençut que tindran el seu moment: “Ben segur que tindrem les nostres ocasions. Hem d’estar atents per aprofitar-les quan apareguin. Tenim les nostres virtuts i les nostres armes”, va expressar l’entrenador. Per la seva banda, Martínez, també preveu igualtat: “Espero un partit difícil. El seu dinamisme ens pot crear problemes. Tenen molta energia, estan ben dotats tècnicament, són ràpids i juguen amb molta concentració”, va asseverar el tècnic català.

LA DADA

Ben segur que tindrem les nostres ocasions. Hem d’estar atents per aprofitar-les quan apareguin
Akira Nishino
SELECCIONADOR DEL JAPÓ
És un equip amb arguments per complicar-nos l’eliminatòria, li hem de tenir respecte
Robert Martínez
SELECCIONADOR DE BÈLGICA
0
vegades
ha superat el Japó la barrera dels vuitens de final en una copa del món.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)