1a divisió

Títols i gols de rècord

Ronaldo tanca una etapa daurada plena de rècords, tant col·lectius com individuals

Quatre Pilotes d’Or i quatre Champions, el més destacat en aquests nou anys

Gairebé una dècada després, Cristiano Ronaldo marxa del Real Madrid. Ja fa nou anys d’aquell 6 de juliol del 2009 en què el Santiago Bernabéu va aplegar 75.000 persones per rebre el Pilota d’Or del moment i el que aleshores era el fitxatge més car de la història. El club blanc, ja presidit per un Florentino Pérez que acabava d’accedir al tron en la seva segona etapa, havia desemborsat 96 milions d’euros per un jugador que aterrava en un equip per fer, i que tenia al davant un Barça de Guardiola que, tot i acabat de néixer, portava sota el braç un històric triplet i practicava un futbol sensacional.

Nou anys després, Ronaldo posa punt final a una història que semblava que no tenia fi amb unes xifres de rècord, tant en clau individual com col·lectiva. Amb 450 gols en 438 partits vestint la samarreta madridista, l’astre de Madeira es va convertir en el seu setè curs en el màxim realitzador de la història del club, i va superar en temps rècord els registres de Raúl González (323 dianes en 741 partits) i Alfredo di Stéfano (308 gols en 396 partits). Mereixen menció especial els seus registres golejadors a Europa, on avui és el màxim anotador de la història de la Champions (120 gols en 152 compromisos, 105 dels quals amb el Madrid). Devorador nat de registres, Ronaldo és l’únic futbolista que ha estat capaç de marcar en tres finals de la màxima competició continental, a banda de ser l’únic capaç de veure porteria en els sis partits de la fase de grups, fita assolida pel portuguès aquest darrer curs. Aquestes no són, però, les úniques fites de Cristiano Ronaldo a Europa, on ha estat set vegades màxim golejador i ha establert el rècord històric de gols en una mateixa edició (17 dianes el curs 2013/14), a més de tenir la millor marca de més partits seguits marcant (11 gols entre la final de Cardiff i els quarts de final d’aquesta edició).

Unes xifres de llegenda que han permès a Ronaldo engrandir la seva figura, encimbellada amb quatre Pilotes d’Or –cinc comptant l’assolida amb el Manchester United–. I al Madrid, engrossir la seva vitrina de títols en l’última dècada, especialment en les competicions internacionals. Setze títols en total (quatre Champions, dues lligues, dues copes, tres mundials de clubs, tres supercopes d’Europa i dues supercopes d’Espanya) que no s’entendrien sense la presència d’un Cristiano Ronaldo que ja és història viva a Chamartín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)