Internacional

El gegant no es desperta

Serie A. El Milan intentarà de nou reinventar-se empès per capital nord-americà després d’haver viscut per sobre de les seves possibilitats amb el xinès Li Yonghong com a jerarca

El Milan camina per arenes movedisses. Quan semblava que la venda del club per part de Silvio Berlusconi a mitjan 2017 havia de procurar un punt d’inflexió en la dinàmica d’un gegant caigut, ofegat econòmicament i diluït futbolísticament, la gestió del capital xinès entrant, encapçalada per Li Yonghong, ha estat un miratge incapaç de reflotar el set vegades campió d’Europa.

Incapaç d’eixugar un deute de 32 milions d’euros amb el fons d’inversió nord-americà Elliott, l’empresari asiàtic es va quedar dimecres sense la potestat del club, ara en mans del grup nord-americà, i es va posar fi a poc més d’un any farcit de sospites i en què l’exuberància exhibida durant el mercat de fitxatges sempre va anar acompanyada de les ombres sobre la viabilitat real del projecte. De fet, durant aquesta gestió, el New York Times va publicar una investigació en què dibuixava Li Yonghong com un farsant. “Ni és qui diu que és ni té tants diners”, va escriure el rotatiu novaiorquès, que va destapar algunes irregularitats en les seves empreses i diversos problemes judicials al seu país. “Nosaltres, a Milanello, tenim de tot. La veritat és que no ens podem queixar de res”, va proclamar el tècnic del primer equip, Gennaro Gattuso, sobre les informacions desconcertants referents als seus superiors.

Finalment, però, malgrat l’aparent normalitat que envoltava el primer equip, el pas de Li Yonghong per la capital de la Llombardia ha estat efímer, amb una final de la copa Itàlia com a única fita remarcable, i ara el club haurà d’intentar posar-se dempeus sota el paraigua dels inversors nord-americans, que han anunciat que intentaran aportar coherència i un projecte que s’adapti al fair play financer.

Pendents de la junta d’accionistes del 21 de juliol, que ha de confirmar el traspàs de poders, La Gazzetta dello Sport anunciava ahir la intenció per part de Paul Singer, cap visible de la companyia Elliott Management Corporation, de “retornar el Milan a un estatus alt”, però de nou en un ambient d’incertesa elevat, amb un Milan que veurà reestructurada novament tota la seva cúpula de poder i en què s’ha diluït la possible arribada de Paolo Maldini com a director general en les últimes hores, i han aparegut altres opcions com ara Riccardo Silva (copropietari del Miami FC i amic de la família Singer), com un possible candidat a reimpulsar un projecte que navega a la deriva.

Oportunitats de mercat

Mentre el club aclareix les seves estructures de poder, el futbol no s’atura i el primer equip del conjunt milanès ja fa dies que treballa en la posada al punt d’una temporada amb menys focs artificials que l’anterior, en què va ser un dels grans protagonistes del mercat invertint quasi 200 milions d’euros per construir un equip que ha acabat vivint per sota de les expectatives.

Incapaç de sostenir aquest ritme de vida, i si bé Elliott té prevista una injecció de 50 milions d’euros a l’economia del club, el Milan camina de puntetes pel mercat i de moment només ha pagat diners per la incorporació d’Alen Halilovic, per qui s’estima que hauria invertit tres milions d’euros per arrencar-lo de l’Hamburg, mentre que Ivan Strinic i Pepe Reina han reforçat la plantilla dirigida per Gattuso a cost zero, provinents de la Sampdoria i del Nàpols, respectivament. Cares noves de perfil baix per a un projecte incert.

POC MOVIMENT

Halilovic, per qui ha pagat uns tres milions, i Strinic i Reina, lliures, són els únics fitxatges
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)