Internacional

“Vull fer història a la Juve”

Cristiano. Demostra fam competitiva en la seva presentació amb la ‘vecchia signora’, evita parlar del Madrid –“És passat”– i nega que tingui una rivalitat amb Messi –“No és la meva manera de viure”

Cristiano Ronaldo es va presentar ahir en societat com a nou jugador de la Juventus de Torí. El portuguès va signar un lligam amb la vecchia signora fins al 2022. Un contracte que el portarà a vestir la samarreta del conjunt italià fins als 37 anys. “Soc diferent de la resta de jugadors que pensen que als 33 anys la seva carrera està acabada. Jo penso diferent”, afirmava el portuguès, que es va defensar de la seva sortida del club blanc: “Sortida trista del Real Madrid? No estic trist en absolut. Al contrari, és un gran repte per a mi. Hi ha altres jugadors que a la meva edat marxen al Qatar o la Xina.”

Ronaldo va estar acompanyat per tota la seva família i pel seu agent, Jorge Mendes, que es mirava amb entusiasme la presentació. Un dia, batejat per la Juve com “el dia de CR7”, que va portar el davanter a passar la revisió mèdica, saludar els seus nous companys i veure de prop les instal·lacions del club transalpí. Els tifosi van oferir una rebuda espectacular al portuguès abans de la revisió mèdica però l’acte de presentació va ser discret i només reservat als mitjans acreditats. Una mitja hora de preguntes dels periodistes en què Cristiano va voler deixar clar que manté intacta la seva fam competitiva i que veu el seu fitxatge per la Juventus com un pas endavant en la seva carrera.“Va ser una decisió fàcil. És un pas important per a la meva carrera perquè aquest és un gran club, el millor d’Itàlia.” El portuguès continuava desgranant el seu currículum per justificar la seva aposta: “M’agrada pensar en el present i jugar a futbol. M’ho passo bé jugant a futbol i amb una edat que em permet jugar. M’agraden els reptes. Tinc una carrera de somni: Manchester United, Real Madrid i ara Juve. He guanyat molt de manera individual i col·lectivament.”

L’internacional no va fer cap crítica implícita a l’equip blanc però se li va entendre tot en relació amb la seva motivació personal. “No crec que ningú estigui plorant perquè hagi marxat del Madrid. El Madrid m’ha ajudat en tot però és una etapa que s’ha acabat. Ara soc feliç. Estic molt motivat i sembla que comenci a jugar a futbol. Ara vull demostrar als italians que soc un jugador top.” I continuava alimentant el seu ego competitiu. “No he de demostrar res a ningú i els números són els que són. M’encanten els reptes. Després de fer història al Manchester United i al Real Madrid, ara vull fer història a la Juve.” El futbolista addueix que el seu fitxatge pel conjunt transalpí respon al fet de sortir de la seva zona de confort: “Sé que la lliga italiana és una lliga difícil i tàctica, però mai ho he tingut fàcil al llarg de la meva carrera. Confio en el meu futbol i estic preparat per donar el millor de mi.”

El director esportiu de la Juventus, Fabio Paratici, es felicitava pel fitxatge del crac: “L’arribada de Cristiano és una oportunitat per elevar el nivell del nostre equip i tots els jugadors han acollit molt bé la seva incorporació.” Cristiano ara tornarà a marxar de vacances i no s’incorporarà a la disciplina de la Juventus fins al 30 de juliol. El portuguès llançava un missatge clar: “No he vingut a la Juventus a passar les vacances sinó a deixar empremta.” I acabava parlant del seu duel amb Messi: “No tinc rivalitat amb els jugadors, no és la meva manera de viure. Vostès disfruten amb aquesta rivalitat amb Messi, però cadascú defensa la seva samarreta”, rematava l’internacional portuguès.

LES FRASES

No crec que ningú estigui plorant perquè hagi marxat del Madrid. No he de demostrar res a ningú, els números són els que són
M’encanten els reptes. No he vingut a la Juve a passar les vacances, sinó a deixar empremta
Cristiano Ronaldo
Nou jugador de la juventus
L’arribada de Cristiano és una oportunitat per elevar el nivell del nostre equip
Fabio Paratici
Director esportiu juventus
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)