1a divisió

Atlético

Lemar hi posa llum

Thomas Lemar treu pressió al fet de ser el fitxatge més car de la història de l’Atlético de Madrid amb un debut il·lusionant en la supercopa

Per dins. Va brillar més en la segona part per la parcel·la interior, on habitualment habita Antoine Griezmann

Els gestos d’estranyat, com intentant desxifrar els pensaments de Diego Pablo Simeone, durant els entrenaments, van desaparèixer tan bon punt va posar un peu sobre la gespa del Lilleküla Stadium de Tallin. Les jornades d’entrenament, inicialment traduïdes per Kevin Gameiro en una de les seves darreres contribucions a l’Atlético de Madrid, van fluir com si Thomas Lemar (Baie-Mahault, Guadalupe, 1995) hagués estat mitja vida sota la tutela del Cholo Simeone.

En tan sols un partit, el menut mitjapunta francès va erigir-se com un soldat més de la maquinària del tècnic argentí, però sobretot va emergir com l’ingredient que feia temps que reclamava l’escenari colchonero: un soci per a Griezmann i algú capaç d’aglutinar virtuts pròpies del 7 en la seva absència. Disciplinat sense la pilota, delicat amb ella, Lemar va tenir una carta de presentació immaculada amb la samarreta de l’Atlético per derrocar per primera vegada el Real Madrid en una final europea.

Ho havia avisat Simeone. “Thomas és ràpid, té visió de joc, té xut, última passada”, havia dit l’argentí dies abans de la disputa de la Supercopa. I l’internacional francès, campió del món a Rússia encara que en un rol secundari, va aglutinar el protagonisme que reclamava la nit. La seva primera vestit del vermell i blanc de l’Atlético. El fitxatge més car de la història del club del Manzaneres, de qui Kylian Mbappé ha dit que “millora tot el que l’envolta”, ha caigut dempeus a la rutina colchonera, d’entrada retallant 12 dies les seves vacances per acoblar-se com abans millor a les seves idees, i contra el Madrid ja va fer palès que no és un futbolista qualsevol. Delicat amb la pilota, intel·ligent entre línies, va ser capaç de presentar-se en societat exhibint la versatilitat que segurament li reclamarà Simeone, primer influint a totes dues bandes i, sobretot, amb una segona meitat en què va demostrar que afina especialment els sentits jugant en zones interiors. Tot i haver exhibit virtuts en la conducció i comandant transicions des dels carrils, Lemar li va corroborar a Simeone que gaudeix jugant amb una llibertat que en absència de Griezmann va ser balsàmica, donant molt de sentit al futbol de l’Atlético, però que en presència del seu compatriota obligarà l’Atlético a conjugar dos futbolistes als quals agrada tendir cap al mateix epicentre. Però per al nouvingut, no hi ha impediments. “Si em toca córrer més, ho faré. Ho donaré tot perquè aquest equip pugui guanyar la Champions”, va dir el dia de la seva presentació un Lemar que, de moment, ja té una supercopa i la complicitat d’un poble colchonero acostumat a gaudir de la raça dels seus futbolistes, però que també valora una esquerra d’alta escola com la del francès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)