1a divisió

La virtut de ser pacient

1a divisió. Quart porter en la pretemporada i repescat 20 dies després d’anar cedit a l’Elx, un seguit de circumstàncies han portat Unai Simón a la titularitat amb l’Athletic

Pou constant d’alegries i desil·lusions, a Unai Simón li ha tocat viure la cara més amable del futbol. Partint com a quart porter de l’Athletic Club en la pretemporada, motiu pel qual va anar cedit a l’Elx, un seguit de circumstàncies l’han acabat portant a ser l’home escollit per situar-se sota els pals a San Mamés, on dissabte passat va convertir-se en l’heroi de l’empat contra el Madrid. Traspassat Kepa Arrizabalaga al Chelsea a canvi de 80 milions d’euros, tots els focus apuntaven a Álex Remiro, però les dificultats a l’hora d’arribar a una entesa per renovar el seu contracte i una inoportuna lesió d’Herrerín de la qual encara no s’ha recuperat van obrir les portes de bat a bar a Unai Simón, repescat tres setmanes després de la seva cessió a l’Elx. “Tot m’ha vingut molt de pressa. Vaig tornar un dimecres i el dilluns següent ja estava debutant. El cert és que en cinc dies m’ha canviat la vida”, reconeixia el jove porter de 21 anys de Vitòria-Gasteiz.

Elogiat per Berizzo

Traient una mà miraculosa en una rematada des de la frontal de Modric i resolent amb gran encert un un contra un amb Asensio, Unai Simón va superar amb nota el seu primer gran examen salvant fins a quatre clares ocasions de gol i evitant així el triomf de l’equip de Lopetegui. “És un descobriment molt positiu per al club i per a mi. M’alegro que visqui aquesta classe de partits que recordarà sempre. Ha estat fonamental”, reconeixia Berizzo al final del partit. Ferm en les sortides i sòlid en el joc aeri, l’internacional sub-21 format a les inferiors de l’Athletic des dels catorze anys va completar un partit per emmarcar fent gala d’una seguretat i una personalitat notòries. “Ara les coses poden anar bé, però s’ha d’estar preparat per si van malament. Un amic sempre em diu: “Els peus a terra, Unai. Tan sols són dos –amb el del Madrid ja són tres– partits a primera, encara no he fet res”, expressava Unai en una entrevista recent als mitjans oficials del club. Amb unes condicions innegables, l’enèsim descobriment de l’inesgotable font de talent que és Lezama va confirmar amb el seu repertori d’intervencions que és un porter de present i de futur.

LA FRASE

És un descobriment molt positiu per al club i per a mi. Partits com aquest els recordarà sempre
Eduardo ‘Toto’ Berizzo
entrenador de l’athletic club

LA DADA

21
anys
té Unai Simón, format en les categories inferiors de l’Athletic des del 2011 i internacional sub-21 amb Espanya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)