Internacional

Propi de Lewandowski

Itàlia. El polonès Krzysztof Piatek ha deixat amb la boca oberta el futbol italià marcant 8 gols en les seves primeres 4 aparicions amb el Genoa, registres propis del seu ídol i company de selecció

Mentre Itàlia busca paraules per definir el seu impacte, per a Krzysztof Piatek (Dzierzoniów, Polònia, 1995) tot és més senzill del que diuen les aparences: “És la pilota la que em busca, simplement això.” Promet l’ariet polonès, que de ser un semidesconegut per a la Serie A ha passat a ser-ne un dels grans reclams després d’un inici de curs sense precedents, en què el nou estilet del Genoa, per qui el Grifone va pagar 4 milions d’euros al Cracòvia, no ha deixat de celebrar gols.

En la temporada en què tothom esperava Cristiano Ronaldo, de moment el gol du el nom de Krzysztof Piatek, que va estrenar-se amb un pòquer en el partit de copa contra el Lecce i que en la lliga ha estat capaç de facturar en els tres partits en què ha participat el degà del futbol italià: contra el Bolonya, l’Empoli i amb un doblet en l’enfrontament amb el Sassuolo.

Piatek, que en polonès vol dir “divendres”, està sent una llum en dies difícils per a la ciutat de Gènova, afectada a tots els nivells per l’esfondrament del pont Morandi, i en poques setmanes, en un campionat que mira amb força des de fa temps cap a Polònia, ja conviu amb comparacions constants amb el seu referent futbolístic, Robert Lewandowski, i ha rebut elogis d’un altre prolífic davanter polonès, especialment a Itàlia, com és Zini Boniek. “Piatek és d’aquells davanters moderns que no només interpreten el futbol des de l’àrea, sinó que saben relacionar-se amb els companys. A més va bé tant amb el peu com amb el cap”, ha dit el mític golejador de la Juve i actualment president de la federació polonesa de futbol.

Encara expectant sobre si aquesta és la veritable dimensió de Piatek o si es tracta només d’una ratxa puntual (tot i que ve de fer 21 gols en 36 partits a Cracòvia), el Genoa intenta asserenar l’ambient. “És un jugador interessant, però només estem començant, pot millorar”, ha dit el seu entrenador, Davide Ballardini. Però el que ja és una realitat és que aquesta arrencada de curs pot haver generat un problema per a la institució genovesa, arran de l’atracció del seu nou davanter –s’ha parlat del Barça i del Nàpols com a clubs interessats– i el fet que està superant les seves pròpies expectatives, ja que quan el van fitxar li van posar un dels sous més baixos de la plantilla: 450.000 euros anuals que no haurà de trigar a revisar.

Ja internacional

Malgrat no figurar en la nòmina polonesa en el passat mundial de Rússia, Piatek, que ja era internacional en categoria sub-21, va poder tenir els seus primers minuts amb el conjunt nacional en l’amistós contra la República d’Irlanda. Ara només resta pendent que s’estreni en partit oficial amb el conjunt de les àligues blanques.

Juventus:
Wojciech Szczesny
SPAL:
Thiago Cionec (nascut al Brasil)
Nàpols:
Piotr Zielinski i Arkadiusz Milik
Fiorentina:
Bartlomiej Dragowski
Genoa:
Krzysztof Piatek
Udinese:
Lukasz Teodorczyk
Atalanta:
Arkadiusz Reca
Empoli:
Michal Marcjanik
Bolonya:
Lukasz Skorupski
Chievo Verona:
Mariusz Stepinski i Pawel Jaroszynski

PERFIL BAIX

Piatek és un dels jugadors que menys cobren en l’actual plantilla del Genoa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)