Internacional

LUCAS TORRÓ

MIGCAMPISTA DE L’EINTRACHT DE FRANKFURT

“Aquí et fan sentir l’aposta pels joves”

“M’encanta com es viu el futbol a Alemanya, la veritat és que descompto les hores per poder viure els partits”

L’Eintracht de Franfkurt va pagar tan sols 1,75 milions d’euros per Lucas Torró (Cocentaina, Alacant, 1994), que en tan sols un grapat de partit ja s’ha desmarcat com un dels fitxatges de la temporada en el futbol alemany. Potent físicament i pràctic amb la pilota, el migcampista forjat en el Madrid ha rebut l’altaveu que sempre havia somiat.

Esperava tenir l’impacte que ha tingut a Frankfurt i en la Bundesliga?
La veritat és que no m’esperava jugar-ho tot tan ràpidament, però estan demostrant una gran confiança en mi, i això m’ha permès trencar el gel aviat. Arribar a un equip nou, i més si es tracta de l’estranger, requereix una adaptació, però aquesta continuïtat m’està fent sentir cada vegada millor, amb molta més desimboltura.
Necessitava un salt així?
Sí, he tingut la sort d’estar tres anys en el futbol de base del Madrid, que sempre és un aparador important, però vaig tenir una època de moltes lesions en el Castilla i no vaig poder fer el pas que potser altres jugadors com Marcos Llorente, Burgui o Mariano Díaz sí que van fer. Per dir-ho d’alguna manera, em va tocar baixar al fang i fer dos anys a segona divisió per aconseguir aquesta oportunitat de jugar en una lliga important com la Bundesliga. Però això també fogueja, és un aprenentatge important..
Va tenir Zidane com a entrenador. Esperava l’èxit que ha acabat tenint?
Tres Champions seguides no ho esperes de ningú, però sí que feia la sensació que era una figura amb carisma, propera al futbolista, respectada per qui va ser com a jugador i que podia encaixar en un vestidor com el del Madrid.
Diuen que a Valdebebas vostè era el primer i l’últim que sortia del gimnàs...
M’agrada cuidar-me, també en temes d’alimentació soc meticulós, en el treball d’abans i després dels entrenaments, crec que és fonamental per a un futbolista conèixer el seu cos.
No hi ha un partit de Bundesliga en què l’estadi no estigui ple. Ajuda a sentir-se futbolista?
És una sensació que omple, sí; a més, de les aficions d’Alemanya, la nostra, la de l’Eintracht, és de les més calentes juntament amb les del Dortmund i el Schalke. Estic disfrutant una barbaritat i compto les hores per poder jugar un partit a casa. Veure com viuen el partit et fa vibrar. El dia del debut contra el Bayern en la supercopa no l’oblidaré mai, va ser impactant entrar en aquella atmosfera.
I futbolísticament, en quin nivell està la lliga? Bruno Hübner, el seu director esportiu, va dir abans de començar que o el Bayern i el Dortmund fitxaven més o el prestigi cauria...
Aquí hi ha una manera de procedir diferent, és una lliga que aposta de veritat pels joves, ho sents. És un aparador i alhora un torneig potent. És una manera d’entendre el futbol.
L’Eintracht de Frankfurt ha guanyat el seu primer títol en 30 anys. Serà difícil mantenir el nivell?
Doncs sí, però tenim un equip jove i amb bones possibilitats, amb futbolistes interessants com Gacinovic o Rebic. Ens ha costat arrencar, però tinc la impressió que una vegada s’acoblin les peces serem competitius.
I a Europa?
Som conscients que ens ha tocat un grup difícil, amb el vigent subcampió –el Marsella– i un equip potent com el Lazio, i que l’Eintracht fa anys que no és a Europa. Però respectant aquestes jerarquies, tenim il·lusió per competir contra tothom, i ho vam demostrar en l’estrena al Vélodrome.
Va patir el debut de Paco Alcácer a Alemanya. Com l’està veient?
Es nota que està disfrutant després de no haver jugat amb gaire continuïtat en el Barça. Està fent gols, que per a ell és fonamental, i demostrant que és un jugador que marca diferències. Tant de bo li vagi bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)