1a divisió

Moments d’incertesa

1a divisió. El Madrid ha sumat un punt dels últims nou disputats i feia tretze anys que no acumulava quatre derrotes en els primers onze partits oficials

La incertesa s’ha instal·lat a la banda blanca de la capital estatal. I és que dos mesos després de posar-se en marxa, el Real Madrid de Julen Lopetegui no acaba de funcionar; els resultats no acompanyen i el joc, tret d’alguna actuació esporàdica, tampoc convenç. “Som a l’octubre. Sabem que no estem en un bon moment, però hem de tenir tranquil·litat”, va manifestar dissabte Lopetegui, després de perdre a Vitòria contra l’Alavés, en la la tercera ensopegada seguida en la lliga, el quart partit sense marcar un gol i la quarta derrota del curs en partit oficial. De fet, feia tretze anys, des de la temporada 2005/06, que el Madrid no protagonitzava un inici tan dolent, perdent quatre dels primers onze enfrontaments oficials. Aquella campanya va acabar amb Florentino Pérez dimitint de la presidència al mes de febrer.

La situació actual, doncs, ha desembocat en el fet que Lopetegui sigui discutit en el seu càrrec. “No és una cosa que m’ocupi a mi, només a vosaltres [a la premsa], i segur que ho fareu. Jo n’haig d’estar al marge. Sabem com és la vida d’un entrenador, però dins de la situació negativa s’ha de tenir una mica de perspectiva”, va dir el tècnic, amb el suport de dos pesos pesants del vestidor. “És molt aviat per parlar d’això. Seria una bogeria”, va manifestar Sergio Ramos. “En el vestidor estem molt contents amb ell”, va indicar Raphael Varane. En aquest sentit, els principals mitjans de Madrid coincideixen a dir que el càrrec de l’entrenador no perilla, de moment, però, no obstant això, els antecedents el posen en una posició complicada.

Rafa Benítez, l’últim preparador destituït per Florentino Pérez, posseïa millors números que Lopetegui en aquest punt de la temporada. El madrileny, que va arribar a l’entitat de Chamartín l’estiu del 2015 i va ser-ne destituït el gener del 2016, tenia l’equip líder en la jornada 8 amb quatre punts més –aquest és quart– i havia guanyat els dos partits de Champions –actualment n’ha guanyat un i n’han perdut un altre–. Abans de Benítez, el darrer tècnic fulminat per Florentino havia estat Vanderlei Luxemburgo, el desembre del 2005, precisament el responsable de l’equip en aquell inici de fa tretze anys calcat al d’ara.

Segurament, els també accidentats començaments de Barça i Atlético en la lliga han donat oxigen a Lopetegui, que disposa de marge per revertir la situació. L’aturada de seleccions, en què perd catorze dels seus futbolistes de la plantilla, no li servirà, però, per treballar gaire.

LA FRASE

Som a l’octubre. Sabem que no estem en un bon moment, però hem de tenir tranquil·litat
Julen Lopetegui
TÈCNIC DEL REAL MADRID

6 hores i 49 minuts sense marcar i lesió de Benzema

El mal moment del Real Madrid s’explica sobretot per la falta de gol que està experimentant en els últims partits. El conjunt blanc acumula quatre partits sense celebrar una diana, exactament sis hores i quaranta-nou minuts de joc. Des del gol que Marco Asensio va marcar a l’Espanyol el 22 de setembre, en un matx que els blancs van guanyar (1-0), que no han tornat a marcar. D’aquesta manera, des del duel amb els periquitos, el Madrid s’ha quedat a zero contra el Sevilla (3-0), l’Atlético (0-0), el CSKA Moscou (1-0) i l’Alavés (1-0). A més, ahir es va saber que el seu davanter centre, Benzema, que fa més d’un mes que no fa cap gol, està lesionat. El francès, substituït en el descans a Vitòria, té una lesió muscular als isquiotibials de la cama dreta i podria estar dues setmanes fora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)