Internacional

Anderlecht i Bruges, esquitxats per la sospita de compra de partits

Corrupció. Gran operació policial al futbol belga amb intervenció en sis clubs, directius, agents i àrbitres

El futbol belga ha rebut avui un sotrac amb la intervenció policial per la sospita de blanqueig de diners, corrupció i compra de partits. La fiscalia ha ordenat l’entrada a seus de clubs històrics com l’Anderlecht i el Bruges, on han requisat documents i arxius en una operació que també afecta àrbitres. També han investigat l’Standard de Lieja, el Genk, el Gante i el Lokeren.

“La investigació judicial fa referència a activitats en el context d’una organització criminal, blanqueig de capital i corrupció privada. Les recerques s’han fet en diversos clubs de futbol, on s’han confiscat documents i arxius, alhora que s’investigaven membres de la junta directiva, agents de jugadors, àrbitres i altres còmplices”, ha explicat la fiscalia belga. Tot arrenca de la detenció d’un agent de jugadors sospitós de blanquejar diners i comprar partits. Entre d’altres s’ha investigat l’entrenador del Bruges Iván Leko o l’ex-gerent de l’Anderlecht, Herman Van Holsbeeck.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)