Més futbol

Nou xoc entre la FEF i LaLiga

Polèmica. La incorporació de Miguel Cardenal a Mediapro enfronta els dos organismes. Luis Rubiales qualifica la contractació d’“escàndol”; la patronal del futbol diu que la FEF “es va beneficiar” del reial decret

Luis Rubiales i Javier Tebas continuen sense entendre’s. El president de la federació espanyola (FEF) i el president de LaLiga ja han protagonitzat diversos enfrontaments, en els poc més de cinc mesos que Rubiales fa que és al capdavant de l’ens federatiu, i aquesta setmana han tornat a xocar. El motiu ha estat la contractació per part de Mediapro de l’ex secretari d’Estat per a l’Esport i expresident del consell superior d’esports (CSD), Miguel Cardenal, que s’incorporarà al grup audiovisual al mes de novembre un cop hagin passat els dos anys d’incompatibilitat perquè un càrrec públic s’enroli en una empresa privada.

Rubiales, president de la FEF, va qualificar el fitxatge de Cardenal, el principal impulsor del reial decret de la venda de drets televisius aprovat al 2015, d’“escàndol”, i la FEF va recordar en un comunicat que “el reial decret va atorgar un tremend poder a LaLiga i va deixar de banda la FEF”. La federació va indicar que “LaLiga comercialitza els drets internacionals a través de Mediapro. Mediapro ingressa centenars de milions i ara contracta Cardenal després d’expirar la seva incompatibilitat”.

La resposta de LaLiga va arribar ahir en una altra nota en la qual explicava que per a l’aprovació del reial decret “es va arribar al consens amb tots els implicats, excepte amb la FEF presidida per Ángel María Villar”. L’organisme presidit per Tebas també va assegurar que amb l’aprovació del reial decret la FEF “es va beneficiar dels ingressos de la comercialització dels drets d’explotació dels continguts audiovisuals de les competicions de futbol professional”. A més, va afegir que “l’adjudicació de la comercialització dels drets d’explotació de continguts audiovisuals a àmbit internacional en la temporada 2015/16 es va entregar a la millor oferta, per part de Mediapro, havent-ne rebut d’altres sensiblement inferiors per part d’altres operadores com Telefónica i IMG” i que la renovació del contracte amb aquesta, prolongada a cinc temporades (2019/20 a 2023/24) “va ser aprovada per l’òrgan de control en què estava representada la FEF, sense manifestar oposició”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)