Internacional

Els càlculs del lideratge

Croàcia-Espanya. La selecció espanyola visita (20.45 h/La1) la croata, en un partit en què amb una victòria s’asseguraria el primer lloc. El combinat balcànic ha de puntuar per evitar el descens

La fase de grups de la Nations League entra en la recta final. Tot quedarà decidit en acabar aquesta aturada de seleccions i, amb això, els ascensos i descensos de lliga, i també les primeres posicions que no només comporten pujar de categoria. I és que, d’una banda, ser líder de grup pot acabar donant una segona oportunitat en el cas de no haver aconseguit accedir a l’Eurocopa del 2020 per la fase de classificació tradicional que començarà aviat, i, d’una altra, a més d’un ascens, en les lligues B, C i D, decidiran el campió de la competició, entre els primers de la lliga A en una final four que es disputarà el juny de l’any que ve.

Tot plegat estarà en joc aquest vespre al Maksimir de Zagreb, en el Croàcia- Espanya. I és que totes dues seleccions –de la lliga A– mantenen possibilitats d’acabar primeres al seu grup i accedir a la fase final. L’equip dirigit per Luis Enrique ho té millor, ja que amb una victòria s’asseguraria la primera plaça, però el combinat dirigit per Zlatko Dalic també depèn d’ell mateix, perquè encara li queden dos partits, contra Espanya i Anglaterra, i si els guanyés tots dos seria primer. Per contra, els balcànics, que continuen intentant-se refer després de les retirades de Subasic, Corluka i Mandzukic, baixarien a la lliga B avui mateix si perden. En cas d’empat, els subcampions del món continuarien vius, ja sense possibilitats de lideratge, això sí, mentre el combinat estatal, per ser primer hauria d’esperar que en l’últim matx que enfronta Croàcia amb Anglaterra diumenge a Wembley hi hagués triomf croat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)