Internacional

Futbol internacional

L’incontenible Jadon Sancho

Etiquetat des de fa temps com un dels millors talents a Anglaterra, ja és una realitat a la Bundesliga

L’extrem va tenir la força per abandonar un entorn difícil al sud de Londres i fins i tot per renunciar a Pep Guardiola

“Progressa ràpidament, físicament ja està preparat i té una fe enorme en ell mateix”, ha expressat Southgate

La de Jadon Sancho (Londres, 2000) ha estat una constant sortida cap endavant. Des dels carrers de Kennington fins a la fervent seu del Borussia de Dortmund. Des de la no sempre saludable vida sobre l’asfalt del sud de Londres fins a una eclosió definitiva a la Bundesliga que va anar precedida d’una renúncia ni més ni menys que a Pep Guardiola. “On em vaig criar estava rodejat de gent que feia coses dolentes, però mai vaig sentir l’interès per unir-me a ells. Sempre vaig estar centrat en el futbol i el Manchester City em va donar l’oportunitat d’apartar-me d’aquell ambient”, ha reconegut l’encara incipient Sancho, a qui la pilota està regalant una vida tan intensa i decidida com el seu futbol, punyent i desenfadat.

Ningú, enlloc, no ha dubtat que la silueta de Sancho és especial. Però tampoc ningú ha pogut seguir les passes d’un extrem que avui acumula quatre gols i sis assistències en onze aparicions en el campionat alemany. I amb tan sols 18 anys. Ni tan sols Guardiola, que, tot i ser conscient que tenia un ingredient especial entre les seves mans, no va ser capaç de fer efectives les seves evidents armes de seducció. Ni la promesa de cuinar-lo a foc lent ni tampoc la millor oferta econòmica en tota l’acadèmia del Manchester City no van poder frenar la fam desenfrenada de Sancho. “Ho hem fet absolutament tot perquè es quedés, però no crec que sigui una qüestió de diners, ell entén que tindrà més minuts a Dortmund i ho puc entendre”, va explicar el tècnic català abans de veure volar un dels talents més evidents del futbol anglès i que avui ja és una realitat a Alemanya.

D’una potència de cames desproporcionada, capaç d’eliminar rivals en parat i també d’atacar l’espai, Sancho no ha tingut por de res. Ni de l’enyor de la seva mare (s’ha instal·lat a Dortmund acompanyat del seu pare), ni del canvi de cultura, no sempre fàcil per als anglesos, ni tampoc de la mirada de 80.000 persones cada cap de setmana. “Marxar de casa i deixar enrere la meva mare i les meves germanes va ser un repte enorme, però busco el millor per a mi i això és el que faig. La Bundesliga aposta pels joves, m’agrada com es viu el futbol a Alemanya i jugar al Westfalenstadion no et fa sentir pressió, només passió”, ha reconegut l’hàbil extrem, que a través de les seves bones actuacions a la conca del Ruhr ja s’ha guanyat el seu debut com a internacional amb Anglaterra. “Evoluciona molt ràpidament, físicament està preparat i té una confiança en si mateix enorme”, ha reconegut Gareth Southgate, sempre puntual per donar pas a les noves generacions. “Veure una cosa així amb 18 anys no és normal. Jadon és molt especial. Evidentment que encara pot millorar molt, però ja és molt bo”, ha confirmat el tècnic del Dortmund, Lucien Favre, sobre un futbolista cridat a marcar època.

El poder del sud de Londres

El diari The Guardian ha elaborat un informe recentment en què assegura que el futur del futbol anglès tindrà accent del sud de la capital, bàsicament centrant-se en la procedència d’alguns dels millors talents que ja treuen el cap en clubs d’elit. I és que Sancho no està sol. De fet, un dels seus companys d’escola a Kennington, Reiss Nelson, també demana pas a la Bundesliga, on juga cedit per l’Arsenal. Com ells, els germans Ryan i Steven Sessegnon (Roehampton), Tammy Abraham i Ademola Lookman (Camberwell), el ja mundialista Ruben Loftus-Cheek (Lewisham), el jugador del Girona Patrick Roberts (Kingston Upon Thames), el ja consolidat al Liverpool Joe Gomez (Catford) o d’altres com Jonathan Panzo i Eddie Nketiah (Brockley) i Emile Smith Rowe i Callum Hudson-Odoi (Croydon), provenen de la zona sud de Londres, un factor que no seria casual.

“En aquests districtes hi ha gent molt diferent vivint junta, hi juguen nois de moltes cultures i això els aporta molta riquesa”, ha opinat a The Guardian l’antic entrenador de l’acadèmia del Crystal Palace, i coneixedor del que s’està coent al sud de Londres, cridat a ser el motor d’una Anglaterra que vol reciclar-se futbolísticament.

9
milions d’euros
va pagar el Dortmund per incorporar Jadon Sancho.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)