1a divisió

Velasco Carballo: “El VAR va en bolquers”

Futbol. El president del comitè tècnic d’àrbitres celebra la implementació del videoarbitratge tot i que assegura que “no és perfecte” i que té molt marge d’evolució

Els àrbitres espanyols han fet una avaluació pública de la implementació del VAR a la primera divisió i el primer balanç és molt positiu. El president del comitè tècnic d’àrbitres, Carlos Velasco Carballo, ha assegurat que “el VAR ha funcionat tan bé que no és perfecte, com en el mundial” i ha afirmat que els col·legiats estan “en un debat continuu” sobre les normes d’aquesta tecnologia que, creu, “va en bolquers”. “Estic convençut que d’aquí a deu anys, el VAR haurà evolucionat”ha dit, i celebra que els equips de segona divisió vulguin l’aplicació del VAR a la categoria de plata.

En la roda de premsa de balanç, el president del CTA espera que la presència del VAR no afecti als àrbitres: “Si els àrbitres es veuen influenciats pel VAR haurem destrossat l’arbitratge.” En aquest sentit, Antonio Miguel Mateu Lahoz afirma que continuen preparant els partits “com i el VAR no existís” i assegura que el videoarbitratge és “un àngel de la guarda” pels col·legiats. A més, l’àrbitre valencià agraeix als futbolistes la seva ràpida adaptació, un fet que queda reflectit en les dades que ha mostrat Carlos Clos Gómez, president del projecte VAR, que ha explicat que des de l’introducció de la tecnologia s’han reduït un 66% les simulacions per part dels futbolistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)