Internacional

River s’emporta la Libertadores a la pròrroga (3-1)

Argentina. Un gran xut de Quinteros en el minut 108 permet capgirar el gol inicial de Boca Juniors al Santiago Bernabéu

River Plate no ha pogut viure la final al Monumental. La violència ha fet que els aficionats dels millonarios hagin tastat la glòria seguint-ho per la televisió o fent milers de quilòmetres per anar fins a Madrid. El gol de Quinteros a la pròrroga ha permès capgirar el gol inicial de Boca Juniors, que ha pagat l’expulsió de Barrios, i conquerir aquesta nit la Copa Libertadores amb el 3-1.

La primera part s’ha caracteritzat pel desencert. Mal joc, errades en accions simples i massa por a l’errada. L’únic que s’ha acostat a la porteria rival ha estat Boca. Els xeneizes han disposat de dues ocasions clares, ambdues a pilota aturada. Pablo Pérez ha perdonat per partida doble, primer en un córner i després a la mitja hora quan li ha arribat la pilota de rebot de la tanca i un defensor li ha desviat l’esfèrica el mínim per fer-la sortir a centímetres del pal. El premi ha arribat al 43’ en una contra, en què Benedetto s’ha rifat un central i ha superat la sortida d’Armani en el 0-1.

La segona meitat ha arrencat amb un River Plate més vertical i en el 48’ el xut des de la frontal de Nacho s’ha perdut fregant el pal. La polèmica ha reclamat el protagonisme poc després en una pilota dividida en què Pratto ha arribat abans del porter Andrada, que l’ha fet caure. Enlloc de penal, l’àrbitre ha optat per xiular joc perillós. Qüestionable. Ni el col·legiat ni ningú ha pogut impedir al davanter dels millonarios en el 67’ quan després d’una bona paret l’han trobat per rematar al fons de la xarxa en l’1-1. La por s’ha apoderat dels dos conjunts i el duel ha buscat el desenllaç a la pròrroga, on Barrios s’ha passat de frenada als dos minuts, veient la segona groga. Expulsat. River ha passat a dominar amb claredat, sense espolsar-se la por, i el més desimbolt ha estat Quinteros, en rol de revulsiu i que s’ha posat el vestit d’heroi al 108’ amb un gran xut des de fora l’àrea. Boca s’hi ha deixat l’ànima i ha topat amb el pal en una rematada dins l’àrea de Jara en el 120’. En el córner conseqüent, amb nou jugadors i el porter intentant rematar, els millonarios s’han trobat una contra sense rival. Gonzalo Martínez ha fet el 3-1.